prava je majstorica

Karijera joj je krenula zbog oklade s prijateljicom, a 20 godina kasnije njezina priča je brojne obožavatelje ostavila bez teksta

Naslovnica knjige Obitelj s gornjeg kata Naslovnica knjige Obitelj s gornjeg kata PR 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Naslovnica knjige Obitelj s gornjeg kata Galerija

Spisateljica Lisa Jewell osvojila je publiku još prije 20 godina, a dan danas piše romane zbog kojih ima obožavatelje diljem svijeta.

Britanska autorica Lisa Jewell već punih 20 godina piše romane koji ne silaze s vrhova najprodavanijih naslova. Ipak, njezin je književni put krenuo sasvim slučajno i to - zbog izazova s prijateljicom.

Pogledaj i ovo Naslovnica knjige Mračna kći osvojila je svijet Jedna od najutjecajnijih žena na svijetu svoj pravi identitet nikada nije otkrila, a njezina kratka priča uskoro stiže i na male ekrane

Naime, Lisa je godinama radila u Londonu u modnoj industriji, a kada je dobila otkaz prihvatila je izazov svoje prijateljice Yasmin Boland da napiše prva tri poglavlja svoje knjige u zamjenu za večeru u otmjenom restoranu. Ta tri poglavlja kasnije su se razvila u njezin prvi roman "Ralph's Party", koji je 1999. godine postao bestseler u Velikoj Britaniji.

Iako je počela pisati ljubavne romane, koketirala je sa svim vrstama žanrova, a posljednjih je godina uspješna spisateljica trilera. Jedan od njih je i knjiga "Obitelj s gornjeg kata" objavljen u nakladi Mozaik knjige.

Priča prati Libby Jones koja na svoj 25. rođendan otkrije tko je ona zapravo zbog pisma kojeg je smjela otvoriti baš na taj dan. Nije jedina koja je čekala taj rođendan, a splet okolnosti njezine obitelji razvije se u smjeru u kojem sigurno ni ne pomislite kada počnete čitati knjigu.

Spisateljica čitatelje vraća više od 25 godina unazad kako bi upoznali obitelj koja je nekoć živjela u vili u Prilazu Cheyene 16 u Londonu. Policija je u jednom trenutku pronašla tri tijela na podu kuhinje, a kraj njih je bila i oproštajna poruka. Na gornjem katu bila je samo djevojčica stara nekoliko mjeseci i nikakav drugi trag. Policija je u jednom trenutku odustala od daljnje istrage smrti, no ljudi koji su upleteni u čitavu priču puno toga taje već godinama.

Zaplet i rasplet ove knjige prikovat će vas da neumorno okrećete stranice jer nikada ne znate što sljedeća donosi, a način na koji je spisateljica složila kontekst vrijedan je svake nagrade. I dok njezini brojni obožavatelji navijaju da se ova priča pretoči u seriju ili film, spisateljica je oko prava na knjigu tajanstvena. Ipak, potvrdila je nastavak napete knjige, a objava se očekuje 2022. godine. 

Lisa Jewell inače trenutačno živi u Londonu sa svojim suprugom Jaschom i kćerima Amelie Mae te Evie Scarlett. I dalje neumorno radi na novim knjigama, a brojne od njih već su prevedene na hrvatski.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Jessie J i Channing Tatum (Foto: Profimedia) Jessie J (Foto: Instagram) Jessie J (Foto: Instagram) Jessie J (Foto: Instagram) +1 Jessie J (Foto: Instagram) Celebrity Nitko nije ni znao da je trudna, a onda je potresnim priznanjem rasplakala milijune fanova: "Rekli su mi da je bebino srce prestalo kucati"

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Mick Jagger (Foto: Profimedia) Celebrity Utjehu nakon tragične smrti partnerice pronašao je u balerini mlađoj 44 godine, o njihovoj vezi bilo je puno glasina

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene