Kralj Lear (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL)
Kralj Lear (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Interes za predstavu Kralj Lear i dalje ne jenjava.


Najdugovječnija predstava kazališta Ulysses, Shakespearov ''Kralj Lear“ u režiji Lenke Udovički, s Radom Šerbedžijom u naslovnoj ulozi, koja se s iznimnim uspjehom izvodi još od osnutka kazališta 2001. godine, na repertoaru je i u 19. sezoni Ulyssesa - 8., 9. i 10. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu.

Produkcijom predstave „Kralj Lear“ 2001. godine pokrenuto je Kazalište Ulysses, a na prvoj izvedbi prisustvovalo je više od 1000 gledatelja. Predstava je postigla ogroman uspjeh kod publike i kritike te postala svojevrsni Ulyssesov zaštitni znak. Interes za nju i dalje ne jenjava te je već 19. godinu zaredom na repertoaru svake sezone u nekoliko termina. Do sada je odigrana 81 put, pred uvijek prepunim gledalištem. Radnja predstave započinje već pri ukrcaju publike u Fažani na brod za Mali Brijun, a nastavlja se u jedinstvenom ambijentu Malog Brijuna te na nekoliko lokacija u Tvrđavi Minor.

U predstavi nastupaju: Rade Šerbedžija (Kralj Lear), Ivan Đuričić (Francuski kralj), Marko Juraga (Vojvoda od Burgundije), Filip Detelić (Vojvoda od Cornwalla), Nenad Cvetko (Vojvoda od Albanyja), Linda Begonja (Goneril), Lucija Šerbedžija (Regan), Nina Šerbedžija /Anja Sabol (Cordelia), Frano Mašković (Edmund), Zoran Gogić (Grof od Kenta), Miodrag Krivokapić (Grof od Gloucestera), Bojan Krivokapić (Edgar), Lovro Ivanković (Oswald), Mladen Vasary (Luda), Ivan Colarić (Prvi vitez) i Sergej Gajić (Gloucesterov vodič), uz pratnju Mostarske simfoniette i glazbenog sastava Putokazi.