Naslovnica knjige Slučaj 64
Naslovnica knjige Slučaj 64 Foto: Screenshot

Tijekom uobičajenog radnog tjedna potkraj 2002. načelnik policijskog odjela za medije naišao je na čitav niz propusta u istrazi nestanka djevojčice.


Pet dana u siječnju 1989. roditelji sedmogodišnje učenice iz japanskog gradića sjedili su i slušali uvjete otmičara svoje kćeri. Nikad neće otkriti njegov identitet. Nikada više neće vidjeti svoju jedinicu. Idućih četrnaest godina japanska je javnost slušala isprike policije.

Nikad neće zaboraviti fijasko od istrage koja je postala poznata kao "Slučaj 64" i nikad neće oprostiti vlastima neuspjeh. Tijekom uobičajenog radnog tjedna potkraj 2002. načelnik policijskog odjela za medije naišao je na čitav niz propusta u istrazi. Nije mogao ni sanjati što će sve otkriti. Nikada ne bi ni tražio da je znao što će pronaći.

Jedan od najuspješnijih japanskih književnika današnjice Hideo Yokoyama u knjizi "Slučaj 64" savršeno je opisao svaki detalj, a iz stranice u stranicu priča postaje sve napetija. Prije pisanja knjiga bavio se istraživačkim novinarstvom, za što je rekao kako mu je iznimno puno pomoglo u pisanju knjiga koje su redom bile hitovi.

"Slučaj 64" njegov je šesti roman, kojim se probio u čitavom svijetu, a knjiga je jedna od najpopularnijih u posljednje vrijeme. Prodana je u milijun primjeraka samo u Japanu, a zbog tog romana Hideo je dobio i nekoliko književnih nagrada.

Zaljubljeni Slavko Sobin: Glumac napokon otkrio da je već godinama sretan u ljubavi