trenutak za knjigu

Provjerite zašto je Sharma već desetljećima među najpopularnijim autorima iz područja self-helpa i motivacije

Naslovnica knjige Svetac, surfer i direktorica Naslovnica knjige Svetac, surfer i direktorica Foto: PR

Kao i većina autorovih naslova, „Svetac“ je motivacijski roman sa snažnom duhovnom podlogom iz raznih svjetskih tradicija.

U posljednjih smo nekoliko mjeseci imali prilike čitati dva naslova Robina Sharme: njegovu posljednju knjigu „Budni u 5“ te reizdanje klasika „Redovnik koji je prodao svoj Ferrari“. Obje su u nas veliki hitovi, a sada je objavljeno i novo izdanje izvrsnog „Sveca, surfera i direktorice“ koji mnogi smatraju najboljom autorovom knjigom. Ono što možemo reći odmah na početku jest da je knjiga svakako vrlo zanimljiva i inspirativna.

Pogledaj i ovo Naslovnica knjige Mračna kći osvojila je svijet Jedna od najutjecajnijih žena na svijetu svoj pravi identitet nikada nije otkrila, a njezina kratka priča uskoro stiže i na male ekrane

„Činilo se da Jack Valentine ima sve: uspješan posao, krasan stan, dobre prijatelje, pa čak i vrhunski automobil – barem dok ga jednoga kaotičnog ponedjeljka ujutro nije skršio kamion, a Jack završio na intenzivnoj njezi. Ipak, sve se događa s razlogom i zato Jack u bolnici upoznaje Cala, sjedokosog starca s neizlječivom dijagnozom, koji će mu ispričati svoju životnu priču. Taj će neznanac Jacka zaintrigirati sličnim životom – obilatim površnim blagodatima a trulim u srži – i navesti ga da krene na put samospoznaje s pomoću Zaključnih pitanja s kojima se svi susrećemo: Jesam li mudro živio? Jesam li iskreno volio? Jesam li plemenito služio?

Dobivši zrakoplovne karte za tri egzotična odredišta, Jack kreće na sudbonosno putovanje i upoznaje gurue: sveca, surfera i direktoricu, koji će mu pokazati put do ispunjenja svih želja njegova srca. Pođite i vi s Jackom na to čudesno putovanje i dopustite sebi da ispunite najljepšu sudbinu koja vam je namijenjena.“

Kao i većina autorovih naslova, „Svetac“ je motivacijski roman sa snažnom duhovnom podlogom iz raznih svjetskih tradicija. Također, očekujte priču prepunu dijaloga s naglaskom na podučavanje čitatelja metodama i tehnikama samorazvoja. Likovi su arhetipski modeli koji, iako imaju stanovitu individualnost, služe svojoj svrsi te ona nije ključna niti potrebna. Poanta Sharminih knjiga jest prenošenje znanja o mogućnostima poboljšanja čitateljeva života. Zatim, tu su i citati raznih autora vješto uklopljeni u radnju pa, osim autorovih uvida, pred sobom imamo i iluminacije drugih velikih umova. U konačnici, paket je čitljiv, pitak, prepun mudrosti i praktičnih rješenja, a obiluje i izrazima istinske sreće i entuzijazma koji su kvalitetno pogonsko gorivo čitatelju da sam krene u avanturu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene