Naslovnica knjige Svetac, surfer i direktorica
Naslovnica knjige Svetac, surfer i direktorica Foto: PR

Kao i većina autorovih naslova, „Svetac“ je motivacijski roman sa snažnom duhovnom podlogom iz raznih svjetskih tradicija.


U posljednjih smo nekoliko mjeseci imali prilike čitati dva naslova Robina Sharme: njegovu posljednju knjigu „Budni u 5“ te reizdanje klasika „Redovnik koji je prodao svoj Ferrari“. Obje su u nas veliki hitovi, a sada je objavljeno i novo izdanje izvrsnog „Sveca, surfera i direktorice“ koji mnogi smatraju najboljom autorovom knjigom. Ono što možemo reći odmah na početku jest da je knjiga svakako vrlo zanimljiva i inspirativna.

Vezani članci Film Holidate Mrze blagdane i loše zabave i baš zato postigli su ludi dogovor koji će im potpuno promijeniti živote Naslovnica knjige Kupina i divlja ruža Priča o bludnici koja postaje sluškinja osvojila je brojnu publiku, nitko ne bi rekao da se radi tek o prvom romanu ove autorice

„Činilo se da Jack Valentine ima sve: uspješan posao, krasan stan, dobre prijatelje, pa čak i vrhunski automobil – barem dok ga jednoga kaotičnog ponedjeljka ujutro nije skršio kamion, a Jack završio na intenzivnoj njezi. Ipak, sve se događa s razlogom i zato Jack u bolnici upoznaje Cala, sjedokosog starca s neizlječivom dijagnozom, koji će mu ispričati svoju životnu priču. Taj će neznanac Jacka zaintrigirati sličnim životom – obilatim površnim blagodatima a trulim u srži – i navesti ga da krene na put samospoznaje s pomoću Zaključnih pitanja s kojima se svi susrećemo: Jesam li mudro živio? Jesam li iskreno volio? Jesam li plemenito služio?

Dobivši zrakoplovne karte za tri egzotična odredišta, Jack kreće na sudbonosno putovanje i upoznaje gurue: sveca, surfera i direktoricu, koji će mu pokazati put do ispunjenja svih želja njegova srca. Pođite i vi s Jackom na to čudesno putovanje i dopustite sebi da ispunite najljepšu sudbinu koja vam je namijenjena.“

Kao i većina autorovih naslova, „Svetac“ je motivacijski roman sa snažnom duhovnom podlogom iz raznih svjetskih tradicija. Također, očekujte priču prepunu dijaloga s naglaskom na podučavanje čitatelja metodama i tehnikama samorazvoja. Likovi su arhetipski modeli koji, iako imaju stanovitu individualnost, služe svojoj svrsi te ona nije ključna niti potrebna. Poanta Sharminih knjiga jest prenošenje znanja o mogućnostima poboljšanja čitateljeva života. Zatim, tu su i citati raznih autora vješto uklopljeni u radnju pa, osim autorovih uvida, pred sobom imamo i iluminacije drugih velikih umova. U konačnici, paket je čitljiv, pitak, prepun mudrosti i praktičnih rješenja, a obiluje i izrazima istinske sreće i entuzijazma koji su kvalitetno pogonsko gorivo čitatelju da sam krene u avanturu.

Kerumovu Fani nismo dugo vidjeli: Ukrala svu pozornost mužu dok je šetala u uskoj, skupocjenoj haljini