Predstava „Cabaret Preko veze“ Gradskog satiričnog kazališta Kerempuh i Kazališta Moruzgva proslavit će u srijedu 22. siječnja svečanu 50. izvedbu. Predstava je nastala prema tekstu i u režiji Ivana Lea Leme, a premijerno je izvedena 17. veljače 2019. godine.

Galerija


U manje od godinu dana od premijere, predstava je oduševila publiku u Zagrebu te na brojnim gostovanjima diljem Hrvatske i u inozemstvu, što potvrđuje brojka od preko 15.000 gledatelja u prosjeku svih izvedbi.

Vezani članci Traži se novi suprug Kerempuhova predstava ''Traži se novi suprug'' obilježava jubilarnu 100. izvedbu Bilježnica Robija K. Prodorna satira Viktora Ivančića ispričana kroz glas nevinog djeteta? Samo na daskama Kerempuha

Kao što i sam naslov implicira, ova je predstava u formi cabareta, dakle svojevrsne apartne komedije koja izravno, oči u oči, ili stand up-ovskom šakom u trbuh, publici priča priče koje parafraziraju, hiperboliziraju i komentiraju hrvatski i globalni aktualitet. To su fabule koje se pletu nitima “veza i vezica”. Naravno, društveno politička stvarnost je samo celofan u koji su umotane unutarnje borbe, strahovi, padovi i pobjede koje ženski likovi prolaze. Kao i svaki punokrvni cabaret, i ovaj je koktel politike i erotike. Naše scenske patnice predstavljaju se stand-up monolozima tijekom kojih se odvijaju i dramske scene s ostalim glumicama iz predstave koje u tim scenama glume razne likove iz pojedinih priča. Njihove su priče tarantinovski bizarne i almodovarsovski melodramatične.

Opisane su likove utjelovile glumice Mila Elegović, Ana Begić Tahiri, Ana Maras Harmander i Linda Begonja, koja je nagrađena za najbolju glumicu u ovoj predstavi na XII. Gumbekovim danima 2019., kao i Ines Bojanić, Jelena Miholjević, Mirela Videk Hranjec i Petra Dugandžić. Mila Elegović je za ulogu ostvarila i nominaciju u kategoriji Najbolje glavne ženske uloge na prošlogodišnjoj Nagradi hrvatskog glumišta, a za istu je ulogu trenutno nominirana za medijsku nagradu Zlatni studio u kategoriji Najbolje kazališne glumice. Također, dodatno priznanje stiglo je nedavno i od strane drugih medija, te je po izboru Tportala predstava imenovana „Najboljom stand-up komedijom“ godine.

Svečana će se izvedba održati u Gradskom satiričkom kazalištu Kerempuh (Prolaz Fadila Hadžića 3) u srijedu 22. siječnja u 20 sati.