I ove godine, Kerekesh Teatar je potvrdio status najproduktivnijeg putujućeg kazališta u Hrvatskoj sa odigranih 176 predstava diljem Hrvatske i inozemstva u 2021. godini. Predstave je posjetilo više od 43 500 gledatelja, osvojili su 5 nagrada u Hrvatskoj, Makedoniji i BIH, organizirali 5 humanitarnih akcija, 16 kazališnih manifestacija i jednu međunarodnu likovnu izložbu.

Galerija Kerekesh Teatar - 3 Kerekesh Teatar - 2 +0 Kerekesh Teatar - 1

Poznati glumci iz popularnih TV serija i emisija itekako razvijaju i promoviraju kazališni izričaj Kerekesh Teatra ispunjen humorom i komedijom.

Vezani članci Slika nije dostupna Treba vam 'Ljubafi' i to pod hitno? Pokušajte s 'Dimnjačarem'

Ljubomir i Jan Kerekeš uz Anu Begić Tahiri, Mirnu Medaković Stepinac, Draška Zidar, Darka Janeša, Tamaru Šoletić, Antoniju Stanišić Šperandu, Zorana Pribičevića, Luku Petrušića, Matke Knešaureka, Gorana Košia, Miju Pavelka i druge glumce suradnike zaista pišu povijest putujućeg kazališta "bez krova nad glavom". Iako je za sad još uvijek rekordna 2019. godina u kojoj su odigrali 252 predstave, jako su ponosni na ovu "pandemijsku" godinu prepunu izazova.

Kerekesh Teatar trenutno na repertoaru ima čak 12 komedija za odrasle i dvije predstave za djecu i mlade. Poznato je kako 90% predstava doživi svoju jubilarnu 100-tu izvedbu, a rekorder je i dalje predstava "Dimnjačar" sa 1322 izvedbe koja nosi status najizvođenije hrvatske predstave, a uskoro će proslaviti i 30 godina izvođenja.

U 2022. godini Kerekesh Teatar priprema čak 3 nove premijere, od kojih je definitivno najznačajnija komedija "Beba" prema tekstu i režiji Ljubomira Kerekeša, u kojoj će glavnu ulogu dezorijentirane i duhovite Svjetlane tumačiti Mirna Medaković Stepinac i pokušati izliječiti vlastitog psihijatra kojeg glumi Ljubomir Kerekeš.

Uz 3 nove predstave, na proljeće se snima i film "Marginalci" prema motivima predstave "Skupština" koja je odigrana više od 270 puta i danas je aktualnija nego prije 15 godina kad je imala premijernu izvedbu.

Ukratko, Kerekesh Teatar čeka radna 2022., puno predstava, puno putovanja, a to ujedno znači i puno smijeha i veselja.

Već mu se peti brak raspada, a sada je uhvaćen s lijepom brinetom, bome si je dao truda i oko njezina skromnog zahtjeva Lothar Matthäus - 6 Lothar Matthäus - 1 Lothar Matthäus - 4 +16 Lothar Matthäus - 5

Sonja Kovač zaboravila ponijeti haljinu za doček, ali čini se da se dobro snašla, pogledajte što je nabacila na sebe! Sonja Kovač - 2 Sonja Kovač - 3 Sonja Kovač +26 Sonja Kovač i Goran Mandić
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju