Priča koja je oduševila svijet

Imala je sve što jedna moderna žena može poželjeti, a onda je dala otkaz, rastala se i krenula na put oko svijeta

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Film "Jedi, moli, voli" iz 2010. godine postigao je golem svjetski uspjeh, a glavne uloge tumače slavna lica Julia Roberts i Javier Bardem.

"Jedi, moli, voli" biografska je drama snimljena prema istoimenim memoarima Elizabeth Gilbert, a film iz 2010. godine postigao je velik svjetski uspjeh.

Pogledaj i ovo Julia Roberts i Danny Moder - 1 Sve drže u tajnosti Zaljubili su se dok su bili u vezi s drugim partnerima, a njihov brak već je dva desetljeća jedan od najskladnijih!

U glavnim su ulogama holivudski miljenici Julia Roberts i Javier Bardem, a radi se o filmu koji je s budžetom od 60 milijuna dolara zaradio čak 205 milijuna dolara.

Priča prati Liz Gilbert koja je u životu imala sve što jedna moderna žena može poželjeti - supruga, kuću i uspješnu karijeru. Ipak, unatoč svemu se osjeća izgubljenom te je zbunjena u potrazi za onim što zaista želi u životu. Odluči se razvesti te napušta svoju "sigurnu zonu" i riskira sve što je imala kako bi potpuno promijenila život. Kreće na putovanje oko svijeta koje joj postaje potraga za samom sobom. Tijekom svoje avanture otkriva užitke talijanske kuhinje, snagu molitve u Indiji te prvu pravu ljubav na Baliju.

Iako je film postigao golem uspjeh, nisu sve kritike bile tako sjajne. U Brazilu je film naišao ne nagodovanje iz razloga što je Javier Bardem Španjolac, a u filmu glumi Portugalca te su svi odmah primijetili kako mu portugalski jezik ne leži najbolje.

Film je sniman na nekoliko lokacija u svijetu, a scene na Baliju zaista i jesu snimane ondje. Julia Roberts složila se da će otići tamo na snimanje jedino pod uvjetom - da cijela njezina obitelj može ići s njom. Producenti se nisu bunili, a jedan dio su snimali i u Rimu, što slavnoj glumici nije bio prvi put da je posjetila glavni grad Italije. U Rimu je do onda snimala još nekoliko filmova.

Upravo Roberts je pokazala interes za knjigom i to zahvaljujući slavnoj voditeljici Oprah Winfrey. Oprah je bila oduševljena knjigom, zbog čega ju je pročitala i Julia, koja je kasnije zatražila prava na snimanje filma.

U knjizi je Felipe kojeg igra Javier Bardem stariji od Elizabeth 15 godina, no u stvarnom životu, Bardem i Julia Roberts su isto godište. Slavna glumica je priznala kako je tijekom snimanja u Rimu dobila nekoliko kilograma, a to je pripisala tamošnjoj prehrani kojoj nije odoljela.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Fabijan Pavao Medvešek - 1 Fabijan Pavao Medvešek - 6 Fabijan Pavao Medvešek - 2 Fabijan Pavao Medvešek - 3 +4 Fabijan Pavao Medvešek - 4 Celebrity Samo jedan muškarac može izmamiti ovakav osmijeh na lice Nives Celzijus: ''Ja sam se zaljubila, volim te''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene