"Brodolomke"

Predstava o emocijama i alkoholu osvojila je srca publike, a sada priprema jubilarnu 100. izvedbu

Brodolomke (Foto: PR) Brodolomke (Foto: PR) PR 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Brodolomke (Foto: PR) Galerija

Četiri vrsne glumice i jedan glumac i dalje izazivaju oduševljenje svojom genijalnom izvedbom popularne predstave "Brodolomke".

Da neka predstava može izazvati toliku euforiju i oduševljene, dokaz je upravo, sad već pomalo kultna predstava kazališta Moruzgva „Brodolomke“. Tisuće gledatelja, mnogobrojne pozitivne reakcije i kritike, dokazi su da je predstava poput ove, puno više od same predstave, priče ili radnje. Predstava „Brodolomke“, nastala je prema ideji i predlošku Ane Maras Harmander, pod režijskom palicom Krešimira Dolenčića, a u koprodukciji s Ludens teatar. Djelo koje je steklo naklonost publike već svojom prvom izvedbom, 10. studenog će u Zagrebu, u kazalištu Vidra na daskama koje život znače, biti održano po jubilarni 100. put.

Pogledaj i ovo Ecija Ojdanić - 1 ''dan kad sam postala...'' Naša glumačka zvijezda pohvalila se velikim uspjehom: ''Osjećam se, ne kao kneginja Hrvatske, već kao kraljica svita!''

Predstava „Brodolomke“ najizvođenija je neka hrvatska predstava u godini dana u zadnjih 5 godina, a još veći uspjeh leži u tome što je to predstava jednog nezavisnog kazališta koje je pogledalo više od 30.000 ljudi.

Ecija Ojdanić, Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Anita Matić Delić i jedini muški lik u predstavi, Luka Petrušić, svojom glumom, energijom i profesionalnošću, savršeno prikazuju najdublje i poprilično teške probleme s kojima se svi svakodnevno susreću. Glumci bez čije zasluge „Brodolomke“ također ne bi bile ono što jesu danas su Nataša Kopeč, Ana Maras Harmander, Barbara Nola, Iva Jerković i Sven Šestak koji su svojim besprijekornim alternacijma, obogatili samu predstavu. Bez obzira na ono loše, glumci na poprilično duhovit i karakteran način izvode predstavu koja je zaista vrijedna pažnje, a i činjenica da će se uskoro prikazati po stoti put, dovoljno govori o tome kako ju je publika prihvatila.

Četiri sasvim različite žene imaju isti problem – alkohol, no ova predstava nije samo priča o alkoholizmu već o istaknutoj ljudskosti. Na fenomenalan način prikazana je ženska krhkost i činjenica da je žena danas suočena s mnogobrojnim izazovima i predrasudama, a alkohol je samo sredstvo utjehe koje može prouzročiti velike probleme.

Predstava „Brodolomke“, proizašla je iz Kazališta Moruzgva koje je sa svojim radom započelo 2007. godine, tada još pod nazivom Klub kulture. Pokretačica i osnivačica Kazališta Moruzgva, priznata je glumica Ecija Ojdanić, koja je ujedno i jedna od četiriju glumica popularne predstave „Brodolomke.“ Kazalište Moruzgva ima misiju okupiti sve one koji u umjetnosti vide mogućnost poboljšanja svijeta koji nas okružuje te javnim djelovanjem mijenjati sliku društva na bolje. Kreativnost, inovativnost, predan trud i rad, iznjedrili su velikim uspjehom samog kazališta i time ga pozicionirali na visoku ljestvicu i mjesto na nezavisnoj kulturnoj sceni Zagreba, ali i šire jer se predstave Kazališta Moruzgva izvode u više od 40 gradova diljem Hrvatske. Brojne nagrade i priznanja samo su neki od plodova i uspjeha koje ovo kazalište s ponosom i veoma zasluženo bere, iz godine u godinu. Neke od najvažnijih su upravo one s Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci 2015. godine te s Međunarodnog festivala monodrame u Bitoli 2014. godine.

„Iako je ovo četvrta predstava nastala u produkciji mog nezavisnog kazališta koje je doživjelo stotu izvedbu, ovo je prva predstava koja slavi stoti rođendan nakon samo 13 mjeseci igranja. Što reći , presretna sam, zahvalna cijelom autorskom timu. I naravno, publici , koja hrli gledati našu predstavu, kako u Hrvatskoj, tako u regiji",  rekla je Ecija Ojdanić, osnivačica kazališta Moruzgva

Zadovoljna publika s kojom Kazalište Moruzgva godinama njeguje kvalitetan i uzajaman odnos, nešto je neprocjenjivo jer je upravo to razlog rasta kazališta iz predstave u predstavu.

Predstava „Brodolomke“ na veoma snažan i upečatljiv način donosi i prenosi ljudsku nesreću, probleme, bol, traume, melankoliju, crno, bijelo, a s druge strane prihvaćanje, razumijevanje, prijateljstvo i oprost. Sve su to segmenti sjajne predstave koja zaslužuje i opravdava pažnju, u kojoj se svaki pojedinac može pronaći i razmisliti o situaciji u kojoj se možda trenutno nalazi. Jubilarna 100. izvedba sigurno nije posljednja jer će se ova predstava gledati još dugo.

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Judo Klub Gladijator Janko (Foto: Nova TV) Transform Crew (Foto: Nova TV) Transform Crew (Foto: Nova TV) Transform Crew (Foto: Nova TV) +23 Jakob Bergant (Foto: Nova TV) Celebrity Svi nastupi na jednom mjestu: Neshvaćeni performer, opasan talent i Zlatni gumb po drugi put!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene