Izložba
Izložba Foto: PR

Izlošci u vidu prostornih instalacija, neke od kojih su interaktivne, prezentiraju odabrane tekstove iz istoimene zbirke autorice Mirne Gott, oslikane od strane vizualne umjetnice Ane Mack.


Izložbu misli, "Izlog u izradi", nastalu kao dio autorskog projekta „Ljeto uz knjigu 2021.“(Gott/Mack), u nacionalnoj godini čitanja, krojenu za Općinsku knjižnicu i čitaonicu u Jelsi na otoku Hvaru, od 17. veljače možete posjetiti u Galeriji Kupola Gradske knjižnice, Knjižnice grada Zagreba, na Starčevićevom trgu u Zagrebu.

Vezani članci Viktorija Bednjanec - 2 Stotinu djela velikog umjetnika: Dnevnik Nove TV na otvorenju izložbe sezone, koju je posjetio i predsjednik Izložba u čast 100. godišnjice rođenja Ede Murtića - 3 Izložba u čast 100. godišnjice rođenja Ede Murtića uskoro u Meštrovićevu paviljonu

Kako izložiti misao? Kako ju oblikovati, pripremiti za put koji počinje u glavi autora i završava u oku čitatelja? Kako potaknuti čitanje, promišljanje o pročitanom, o vlastitim mislima? I, na koncu, kako probuditi želju da se misli formiraju i artikuliraju? Upravo ta pitanja postavlja autorski dvojac u procesu osmišljavanja izložbe Izlog u izradi, nastale kao odgovor na neka od njih.

"Papir je naš medij, naš zajednički nazivnik. Po papiru putujemo. Od papira gradimo svjetove. On podnosi sve naše eksperimente, ne cvili kad ga gužvamo, nudi bezbroj mogućnosti", kaže Mirna Gott.

Izlošci u vidu prostornih instalacija, neke od kojih su interaktivne, prezentiraju odabrane tekstove iz istoimene zbirke autorice Mirne Gott, oslikane od strane vizualne umjetnice Ane Mack, a možete ih pogledati, dotaknuti, listati, istražiti do 14. ožujka u Galeriji Kupola Gradske knjižnice, na Starčevićevom trgu br. 6 u Zagrebu.

Vrsaljkova lijepa supruga novim potezom dala naslutiti ono o čemu se već dugo šuška, što se zapravo događa? Matea Vrsaljko Šime Vrsaljko supruga (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Šime Vrsaljko supruga (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) +26 Šime Vrsaljko supruga (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Nakon stravične tragedije bili su si utjeha, ali obitelj snimateljice koju je Alec Baldwin slučajno usmrtio sada mu je pripremila iznenađenje! Alec Baldwin i obitelj Halyne Hutchins Alec Baldwin Alec Baldwin +27 Alec Baldwin

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju