galerija kupola

Izložbu misli "Izlog u izradi" nastalu kao dio projekta "Ljeto iz knjigu" možete pogledati u Zagrebu od 17. veljače

Izložba Izložba Foto: PR

Izlošci u vidu prostornih instalacija, neke od kojih su interaktivne, prezentiraju odabrane tekstove iz istoimene zbirke autorice Mirne Gott, oslikane od strane vizualne umjetnice Ane Mack.

Izložbu misli, "Izlog u izradi", nastalu kao dio autorskog projekta „Ljeto uz knjigu 2021.“(Gott/Mack), u nacionalnoj godini čitanja, krojenu za Općinsku knjižnicu i čitaonicu u Jelsi na otoku Hvaru, od 17. veljače možete posjetiti u Galeriji Kupola Gradske knjižnice, Knjižnice grada Zagreba, na Starčevićevom trgu u Zagrebu.

Pogledaj i ovo showbuzz ciklus fotografija Brojna poznata lica na svečanom otvaranju izložbe fotografkinje Mare Bratoš ''Iza Grada''

Kako izložiti misao? Kako ju oblikovati, pripremiti za put koji počinje u glavi autora i završava u oku čitatelja? Kako potaknuti čitanje, promišljanje o pročitanom, o vlastitim mislima? I, na koncu, kako probuditi želju da se misli formiraju i artikuliraju? Upravo ta pitanja postavlja autorski dvojac u procesu osmišljavanja izložbe Izlog u izradi, nastale kao odgovor na neka od njih.

"Papir je naš medij, naš zajednički nazivnik. Po papiru putujemo. Od papira gradimo svjetove. On podnosi sve naše eksperimente, ne cvili kad ga gužvamo, nudi bezbroj mogućnosti", kaže Mirna Gott.

Izlošci u vidu prostornih instalacija, neke od kojih su interaktivne, prezentiraju odabrane tekstove iz istoimene zbirke autorice Mirne Gott, oslikane od strane vizualne umjetnice Ane Mack, a možete ih pogledati, dotaknuti, listati, istražiti do 14. ožujka u Galeriji Kupola Gradske knjižnice, na Starčevićevom trgu br. 6 u Zagrebu.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Šime Vrsaljko (Foto: Instagram) Šime Vrsaljko vjenčanje (Foto: Instagram) Šime Vrsaljko (Foto: Instagram) Šime i Matea Vrsaljko (Foto: Instagram) +5 Šime i Matea Vrsaljko (Foto: Instagram) Celebrity Vrsaljkova lijepa supruga novim potezom dala naslutiti ono o čemu se već dugo šuška, što se zapravo događa?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene