Prvi iz Hrvatske

Goran Bogdan nominiran je za najboljeg europskog glumca: "To mi je uljepšalo ovo ludo vrijeme"

Goran Bogdan u filmu - 1 Goran Bogdan u filmu - 1 In Magazin 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Goran Bogdan u filmu - 2 Goran Bogdan u filmu - 1 Goran Bogdan (Foto: Instagram) Goran Bogdan (Foto: Instagram) +0 Goran Bogdan - 5 Galerija

Goran Bogdan nominiran je za najboljeg europskog glumca u filmu "Otac" i time je ujedno postao i prvi hrvatski glumac koji je nominiran u toj kategoriji.

Glumac Goran Bogdan nominiran je za najboljeg europskog glumca za glavnu ulogu u filmu "Otac" redatelja Srđana Golubovića, i to su ga nominirali članovi Europske filmske akademije.

Pogledaj i ovo Goran Bogdan "Daleko bilo" Goran Bogdan komentirao je srpskog kolegu nakon što je izbačen iz svjetske hit-serije: "Miloš kojeg ja poznajem..."

Time je postao prvi hrvatski glumac koji je nominiran u toj kategoriji, a uz to film je ušao u izbor za europskog Oscara.

Službene nominacije objavljene su na online konferenciji u sklopu Filmskog festivala u Sevilli, a dobitnici će proglašeni 12. prosinca na dodjeli u Berlinu, koja će također biti održana virtualnim putem.

Goranu su konkurencija u njegovoj kategoriji poljski glumac Bartosz Bielenia za ulogu u filmu "Corpus Christi" redatelja Jana Komasa, Talijan Elio Germano za ulogu u filmu "Hidden Away" redatelja Giorgia Diritta, njegov sunarodnjak Luca Marinelli za ulogu u "Martin Eden" u režiji Pietra Marcella, zatim danski glumac Mads Mikkelsen koji glumi u filmu "Antoher Round" redatelja Thomasa Vinterberga te slavni dansko-američki glumac Viggo Mortensen za ulogu u filmu "Falling", koji ga je ujedno i režirao.

"Velika mi je čast i neizmjerna sreća što sam se našao u ovako velikom društvu. Sretan sam što je prepoznat naš rad na ovoj teškoj i osjetljivoj temi. U ovo doba gdje smo svi pomalo ‘Otac’ nominacija je poput dolaska na cilj. Meni je ova vijest svakako uljepšala ovo ludo vrijeme. Iz dubine srca sam zahvalan", istaknuo je", izjavio je Goran, a prenio Hrvatski audiovizualni centar.

Scenarij filma "Otac" uz Golubovića potpisuje i hrvatski redatelj Ognjen Sviličić, a u glavnim su se ulogama našli i Boris Isaković, Milica Janevski, Nada Šargin, Muharem Hamzić i Ajla Šantić.

Svjetsku premijeru doživio je u Panorami ovogodišnjeg Filmskog festivala u Berlinu, poznatoj i kao Berlinale, gdje je nagrađen nagradom publike i nagradom Ekumenskog žirija.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Melania i Donald Trump (Foto: AFP) Melania i Donald Trump (Foto: AFP) +0 Melania i Donald Trump (Foto: AFP) Zanimljivosti Odbijao ju je držati za ruku, ostavljao je da kisne i naređivao joj da sjedi, a Melania sad planira poduzeti korak na koji je dugo čekala?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene