Carey Mulligan, koja ima 35 godina, u drami "The Dig" utjelovila je 56-godišnji lik Edith Pretty, dok Ralph Fiennes (56) tumači lika tri godine mlađega od svoje stvarne dobi.

Galerija


Iako je zbog radnje hit, film "The Dig" dobio je puno negativnih komentara zbog odabira glavne glumice, o čemu su gledatelji poveli raspravu na društvenim mrežama. 

Vezani članci Regé-Jean Page Omiljeni vojvoda jednim potezom slomio srce ženama diljem svijeta, u nevjerici su primile najnoviju vijest Jonathan Bailey i Sabrina Bartlett Namučili su se da uvjerljivo odrade škakljive scene, bilo je tu puno nepredviđenih i urnebesnih nezgoda!

Naime, nije im se svidjelo što je 35-godišnja Carey Mulligan utjelovila 56-godišnju Edith Pretty jer smatraju da se umjesto da se glumicu toliko postaralo, moglo pronaći neku drugu koja bi svojim godinama odgovarala liku. Kako pišu strani mediji, prvotno se na njezinu mjestu trebala naći Nicole Kidman (53), koja je prikladnija za taj lik zbog svoje dobi. 

"Nije li bilo glumice prikladnijih godina?", "Žene iznad 40 su nevidljive u našoj kulturi", "Baš sam pogledala i uživala u filmu 'The Dig'. Mislim da je Carey Mulligan odradila odličan posao. Ali zašto su angažirali glumicu od 35 godina? Jesu li žene od 50 godina zaista tako zamjenjive? I dalje?", neki su od komentara na Twitteru. 

O svemu je progovorila i zvijezda serije "Poldark" Beatie Edney (58).

"Jednostavno neće dopustiti ženama starijima od 40 da budu u filmu, hoće li? Iz mog iskustva, angažiraju te jer si poželjna za je*anje i onda rijetko radiš dok ne postaneš bakica. Mi smo 51 posto populacije, a i dalje smo nevidljive u kulturi", istaknula je. 

Oglasila se i udruga "Behind the Women" iz Yorkshirea.

"Prava je šteta kad se sjetimo da su divne glumice starije od 50 godina mogle tumačiti gospođu Pretty. Dok god žene u 30-ima glume one u 50-ima, to ovjekovječuje našu nevidljivost", objasnili su iz udruge. 

Inače, u filmu glumi i 56-godišnji Ralph Fiennes, koji je utjelovio 53-godišnjeg samoukog arheologa Basila Browna, što neki smatraju seksističkim jer nije odabrana glumica njegove dobi za ulogu Edith. Drama se temelji na  romanu "The Dig" Johna Prestona iz 2007. godine, koji opisuje iskapanje Sutton Hooa 1939.

Iako gledateljima smeta odabir glumice Carey, slažu se da je film jako zanimljiv unatoč tome te mu daju visoke ocjene na stranicama za ocjenjivanje. 

Odnos Melanije i Trumpa svima je pomalo bizaran, ali sad je konačno otkrivena prava istina u koju će mnogi teško povjerovati