Gillian Anderson otkrila je detalje sa snimanja hit-serije "Kruna" u kojoj ju gledamo kao bivšu premijerku Margaret Thatcher.

Galerija


Dugoiščekivana četvrta sezone serije "Kruna" podigla je podosta prašine i o njoj se ovih dana ne prestaje pričati. Jedni su je s oduševljenjem dočekali, drugi su je oštro kritizirali, dok glumci otkrivaju svoja iskustva sa snimanja i detalje likova koje su utjelovili.

Vezani članci Emma Corrin O njoj se ovih dana jako puno priča: Život joj se promijenio nakon jednog telefonskog poziva, ali na ulici ju je teško prepoznati Scena iz serije The Crown Bijesni prijatelji princa Charlesa tvrde da se njegov život lažno prikazuje i da se cijeloj obitelji nanose bol i patnja

Među njima je i američka glumica Gillian Anderson, koju domaća publika najbolje pamti kao agenticu Scully iz serije "Dosjei X", a koja se sada našla u ulozi bivše britanske premijerke Margaret Thatcher.

52-godišnja Gillian u jednom od najnovijih intervjua ispričala je kako su joj pomagala čak dva vokalna trenera i vježbala je s njima britanski naglasak u mračnim i praznim prostorijama kako bi što bolje utjelovila pokojnu političarku koja je Veliku Britaniju vodila od 1979. do 1990. godine. A da uđe u ulogu, puno su joj pomogli i kostimografi.

"Nikada u životu ne bih nosila cipele kakve je ona nosila. Ali način hodanja koji sam naučila, kako je ona hodala, i u tim cipelama, to mi je puno pomoglo", otkrila je Gillian.

Uz to je morala nositi i posebna odijela kako bi izgledala deblje nego što uistinu jest i neugodne najlonske čarape, no inzistirala je da u lik unese svoje unaprijed stvorene ideje o Margaret i da pokaže sve njezine manire koje je naučila gledajući stare videozapise.

"Prilično je lako njezin glas dovesti do parodije, zbog čega se teško identificirati s njom. Pokušavala sam naći neku ravnotežu, ali istodobno razumjeti kako je ona radila i razmišljala", objasnila je glumica.

Svoju je ulogu uvježbavala na nekim neobičnim mjestima.

"Kada smo snimali, uzela bih stolac i postavila ga u neki mračan, prašnjavi kut ili napuštenu sobu. Govorila sam ekipi da idem nekamo, a ako me redatelj trebao, uvijek bi me našao na takvim mjestima", otkrila je.

Dodala je i kako je svoj lik istraživala mjesecima, a za transformaciju bilo je potrebno sat i pol šminkanja.

Nova sezona počela se emitirati na Netflixu u nedjelju, a njezina radnja obuhvaća razdoblje Margaretine vladavine i njezin odnos s kraljicom Elizabetom, kao i kraljičin odnos s pokojnom princezom Dianom i njezin život.

Njihova isklesana tijela i vrući poljupci privlačili pažnju usputnih prolaznika, nisu mogli obuzdati strasti