Lily Collins osvojila je svijet kao Emily Cooper u seriji "Emily u Parizu", a posljednjih dana sve su glasniji kritičari kojima se ne sviđa kako su Francuzi prikazani u radnji serije.

Galerija


Najnoviji hit iz pera Darrena Stara, kojeg znamo zahvaljujući serijama "Seks i grad", "Beverly Hills 90210" te "Melrose Place", jest serija "Emily u Parizu", najgledanija posljednjih dana sudeći prema podacima Netflixa. Obožavatelji diljem svijeta jedva su dočekali svoju novu junakinju malih ekrana, Emily Cooper, koja je iz Chicaga stigla u Pariz kako bi francuskoj PR tvrtki dala američku perspektivu posla.

Vezani članci Lucas Bravo Evo tko je zgodni chef za kojim su žene poludjele zbog nove serije o kojoj trenutačno svi pričaju! Scena iz serije Emily in Paris Obožavatelji "Seks i grada" došli na svoje: Slavni producent nakon New Yorka ispisao je ljubavno pismo Parizu

Emily, koju je utjelovila sjajna Lily Collins, stiže u najromantičniji grad na svijetu te se suočava s brojnim nedaćama, a tijekom svoje prilagodbe upoznaje brojne prijatelje, ali i zgodne dečke. Šefica ju očito ne voli i to ne skriva, kolege joj nisu u početku baš sjajni, a nakon što stigne u Pariz, prekine i s dugogodišnjim dečkom. Ipak, Emily se ne da pokolebati, a njezine avanture gledatelji su pratili u deset epizoda prve sezone ove dugoočekivane serije.

I dok je jedan dio publike obožava i piše samo riječi hvale o seriji na internetu, drugi dio se baš s time i ne bi složio. Serija se našla na udaru kritika zbog činjenice da Francuze prikazuje arogantnima, neprijateljski nastrojenima, hladnima i bezobraznima.

Emily je Amerikanka koja ne razumije francuski, a njezina nova šefica Sylvie Grateau, koju je utjelovila Philippine Leroy-Beaulieu, samo ju želi ukrcati na prvi avion nazad za Chicago. Na prvi mah svi Francuzi koje upoznaje bezobrazni su prema njoj, prikazani su i kao da nisu educirani o aktualnostima u svijetu, ali i prema mišljenju nekih - previše su seksisti.

Francuski dio publike na društvenim je mrežama odmah počeo komentirati kako nisu toliko zli prema gostima, tvrde da se sa svime pretjeruje te da seriju ne mogu shvatiti ozbiljno zbog previše stereotipa.

Osim Lily Collins i Philippine Leroy-Beaulie, zvijezde serije su glumci Kate Walsh, Lucas Bravo, Samuel Arnold, Camille Razat, Bruno Gouery, Ashley Park, William Abadie i Arnaud Viard.

Fatalnoj Nikiti upucavao se i Putin, a evo kako danas izgleda plavuša koja je prije 20 godina osvojila svijet