Bijeg od kaosa

Priča iz stvarnog života na filmskom platnu: Usred velike oluje nastala je romansa koja im je promijenila život

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

"Olujne noći u Rodantheu" iz 2008. godine film je temeljen na istoimenoj knjizi popularnoga pisca Nicolasa Sparksa.

Pisac Nicolas Sparks jedan je od najpopularnijih svoga žanra, a prema njegovim su knjigama snimljeni i brojni filmovi. Jedan od njih je i "Olujne noći u Rodantheu" iz 2008. godine u kojem glavne uloge tumače popularni Richard Gere i Diane Lane.

Pogledaj i ovo Richard Gere - 2 Morao je potražiti pomoć Richard Gere hitno je hospitaliziran na obiteljskom putovanju u Meksiko, stanje mu se naglo pogoršalo

Romantična drama nije prvi film u kojem slavni dvojac glumi, već su se ranije susreli u dva filma, "Unfaithful" i "The Cotton Club". Kuća u kojoj je smještena radnja filma originalno se zove Serendipity, no za potrebe filma izgrađena je nova, koju su kasnije morali premjestiti drugdje zbog činjenice što je bila previše blizu moru.

Novi vlasnici kuće veliki su obožavatelji filma i nije im bio problem što su kuću trebali renovirati nekoliko puta, pogotovo nakon što je djelomično uništena u oluji 2009. godine.

Pisac Sparks je istaknuo kako je u knjizi na kojoj je temeljen film iskoristio priču iz stvarnoga života, tj. vlastito iskustvo. Kaže kako je čitava radnja stvorena na temelju načina na koji je on upoznao svoju suprugu Cathy.

Film traje sat vremena i 37 minuta, a radi se o najkraćoj adaptaciji Sparksove knjige. Filmovi temeljeni na njegovim pričama obično traju dosta više.

Priča prati Adrienne Willis, ženu kojoj je život u kaosu te dolazi u obalni gradić Rodanthe kako bi posjetila obiteljski hotel svoga prijatelja. Nada se da će ondje pronaći mir, a po dolasku je najavljena velika oluja zbog koje mora ostati nekoliko dana. U istom je hotelu i dr. Paul Flanner, koji je ondje stigao kao bi sredio svoje misli i krizu savjesti. Adrienne i Paul dožive romansu koja će im zauvijek promijeniti živote.

Film "Olujne noći u Rodantheu" možete pogledati tijekom vkenda na programu Nove TV.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene