Film “Murina” redateljice Antonete Alamat Kusijanović pobijedio je u kategoriji najboljeg dugometražnog igranog filma na Međunarodnom filmskom festivalu Hamptons u SAD-u.

Galerija Antoneta Alamat Kusijanović u Hamptonsu Film Murina Film Murina +22 Film \

Najznačajniji je to festivalski uspjeh “Murine” nakon ljetošnje nagrade za najbolji debitantski film na filmskom festivalu u Cannesu. Pobjednici su objavljeni na svečanoj ceremoniji u East Hamptonu, a festival se pohvalio kako je u 29. izdanju prikazao 61 film iz 34 zemlje, a 53 posto filmova režirale su žene. 

Vezani članci Gracija Filipović Tek joj je 18, a već je osvojila domaću, ali i svjetsku publiku i svojom pojavom može zasjeniti i slavnije kolegice Gracija Filipović Hrvatski film nakon šest godina opet na prestižnom festivalu, trudna redateljica stigla na svečanost u društvu glumaca

“Hamptons nas je divno primio i ova nagrada mi je jedna od najvažnijih. Osjetila sam iskrenu podršku, o filmu su raspravljali slojevito, prisno, iako smo bili daleko od Mediterana, Murina je bila shvaćena. Bila sam počašćena jer su nagradili naš film i skrenuli pažnju na hrvatsku kinematografiju. Osim Murine, nagradili su i sljedeći projekt kojeg razvijam s 80.000 dolara “in kind service”, takvu podršku očekivala sam samo doma”, izjavila je redateljica Antoneta Alamat Kusijanović.

“Nakon Toronta u kojem je Murina imala sjevernoameričku premijeru, nagrada u Hamptonsu je izuzetno bitna za američku distribuciju filma i svakako će donijeti puno pozornosti na tom zahtjevnom tržištu. Hamptons je vrlo značajan festival u SAD-u i obično se po njegovoj selekciji i nagradama rade rana predviđanja nominacija za nagradu Oscar, te zbog toga uživa veliku pozornost članova Američke filmske akademije. Čestitam Antoneti i cijeloj ekipi Murine na još jednom uspjehu”, izjavio je producent filma Danijel Pek (Antitalent).

Film “Murina” je dosad prikazan na brojnim važnim festivalima, među ostalima na Sarajevo Film Festivalu te Toronto Film Festivalu. U Hrvatskoj je premijerno prikazan prošlog ljeta na Pulskom filmskom festivalu gdje je redateljica nagrađena Brezom kao najbolja debitantica, glumica Danica Ćurčić Zlatnom arenom za najbolju sporednu žensku ulogu, a pulska publika proglasila je “Murinu” najboljim filmom festivala i nagradila ga Zlatnim vratima Pule.

U hrvatskim kinima Murina igra već sedmi tjedan, a dosad ju je pogledalo više od 10 tisuća gledatelja. Trenutačno se može pogledati još u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Šibeniku.

Hana Huljić pokazala s kim uživa dok svi pričaju o njezinoj vezi s Grašom, a fotka je potvrdila i nešto o čemu se naveliko šuška? Hana Huljić i Domenica Žuvela Petar Grašo i Hana Huljić Hana Huljić i Petar Grašo +24 Hana Huljić i Petar Grašo

Severina pozirala s lijepom nećakinjom koja ju je zasjenila na fotki, a neki su je čak zamijenili za holivudsku glumicu Severina i Mia Popović Severina i Mia Popović Severina i Mia Popović +36 Severina, Mia Popović, Sonja Dvornik, Tea Šimac


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju