Redateljski prvijenac Sare Hribar i Marka Šantića pruža nesvakidašnji osvrt na položaj žena i odnose na filmskoj sceni, a osvojio je i nekoliko nagrada za najbolji film, režiju i glumu.

Galerija


Kakve veze imaju filmska scena i tvornica Kamensko? Iako se ova dva svijeta naizgled čine nedodirljiva, da tome nije tako pokazuje film "Lada Kamenski“ iz pera scenaristice i redateljice Sare Hribar i redatelja Marka Šantića.

Vezani članci Parazit (Foto: IMDB) Povijesni uspjeh ''Parazita'': Najintrigantniji film godine bizaran je spoj tragedije i komedije koji progovara o užasima kapitalizma Kralj lavova (Foto: IMDB) "Kralj lavova" nije iznevjerio: Remake kultnog klasika koji je nadmašio sva očekivanja

Priča o izboru glumica koje trebaju igrati radnice tvornice u stečaju ustvari je i priča o Kamenskom, nekada ponosu tekstilne industrije a danas simbolu propale pretvorbe i privatizacije koji su uništili državu. Ipak, kako kaže mlada redateljica, usprkos teškoj temi film pokazuje i onu vedriju stranu.

"Tijekom snimanja cijela ekipa upoznala je i družila se s radnicama Kamenskog, predivnim ženama koje ni u najtežim trenucima nisu izgubile optimizam te, na neki način, postale inspiracija svima nama u borbi za bolje sutra. Tu njihovu energiju nastojali smo prenijeti u filmske likove i što realističnije dočarati današnji položaj žena, ali i njihovu situaciju u svijetu sedme umjetnosti“, izjavila je Sara Hribar.

"Lada Kamenski“ premijeru je imala na 65. pulskom filmskom festivalu na kojemu je dobila nagradu Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA za najbolji hrvatski dugometražni film, kao i Zlatnu Arenu za scenarij.

Sara Hribar dobila je nagradu Breza za najboljeg debitanta, a za ulogu treće glumice Zlatnu Arenu za najbolju glavnu žensku ulogu osvojila je Doris Šarić Kukuljica. Film je uvršten i u konkurenciju 42. Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu, u kategoriji debitantskih filmova.

Uloge u filmu tumače Frano Mašković, Nataša Dorčić, Ksenija Marinković, Doris Šarić-Kukuljica, Dijana Vidušin i Ana Maras Harmander. Producenti filma su Jure Pavlović i Bojan Kanjera.

"Lada Kamenski“ u kinima se počinje prikazivati 7. ožujka.

Unakažena glazbenica pokazala bujni dekolte, njezina pojava izazvala šok i nevjericu

Drastično je smršavjela i čudno se ponaša u javnosti: Ona se smješka, ali fanovi su zabrinuti za nju

Jadranka Kosor objavila novu fotografiju iz prošlosti i pokazala noge: ''Kao Sophia Loren!"