Na jedinstven način

Ecija Ojdanić, Mila Elegović, Ana Begić Tahiri, Daria Lorenzi i kolegice oduševile slučajne prolaznike

Ecija Ojdanić Ecija Ojdanić PR 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Ana Begić Tahiri Ecija Ojdanić Ecija Ojdanić Ecija Ojdanić Petra Dugandžić, Ana Begić Tahiri +0 Glumci kazališta Moruzgva Galerija

Kazalište Moruzgva slavi više od desetljeća vizionarstva, i to na veoma jedinstven način - gestom koja je oduševila sve slučajne prolaznike. Tijekom ovog ožujka ponovno ćete moći uživati u njihovim najpoznatijim predstavama, koje neki već dugo iščekuju.

Ove je subote zagrebačka špica postala mjesto na kojem je zavladala simbolika broja 11. Naime, u jedanaest sati i jedanaest minuta hrvatske glumice i jedan glumac prošetali su Zagrebom te podijelili čak 111 ruža i 111 ulaznica za proslavljene kazališne komade sada već kultnog kazališta Moruzgva i time utjelovili izreku poznatog filozofa Ralpha W. Emersona ''Odlika velikih ljudi je da su spremni biti maleni".

Pogledaj i ovo Predstava Ništa im neće bit’ - 3 Ništa im neće bit’ Ecija Ojdanić i Frano Mašković otkrivaju tajnu uspješnog braka i odgovaraju na pitanje - Što se događa među ljudima nakon godina tišine?

Iza simbolike broja 11 se krije broj godina kazališta Moruzgva i njegova djelovanja na hrvatskoj javnoj sceni.

Ova gesta bila je ponukana željom da svojoj vjernoj publici, koja im se više od desetljeća djelovanja opetovano vraća, uzvrate za sve godine odanosti i podrške. Poznati i priznati glumci osobno su podijelili čak 111 ulaznica za hvaljene predstave ansambla u kojima i sami igraju, a situacija je to koja se zaista ne viđa često. Također, mjesec ožujak slavi nježniji spol, a mirisna ruža najljepši je dar koji žena može primiti. Zato su ove poznate žene, dive i glumice poput Ecije Ojdanić, Mile Elegović, Ane Begić Tahiri, Darije Lorenzi, Ane Maras Harmander, Ksenije Marinković, Barbare Nole, Petre Dugandžić, Linde Begonje, Sanje Milardović, Erne Rudnički, Lade Bonacci i Nataše Kopec odlučile prošetati centrom Zagreba i podijeliti ulaznice za kultne predstave kazališta Moruzgva.

Među njima se našao i jedan miljenik brojnih ženskih obožavateljica, glumac Slavko Sobin, a uz ulaznice podijelili su i jednako toliko simboličan broj ruža - njih čak 111. Sve ovo primarno je potaknuto i time što je ožujak ujedno i mjesec kada su se prije jedanaest godina otvorila vrata teatra, koji je zauvijek promijenio kulturnu scenu Zagreba.

Podijeljene ulaznice za proslavljene komade netom su predstave koje su i priznate od publike, i okrunjene mnogim nagradama. Sretni dobitnici imat će priliku pogledati predivne komade u slavljeničkoj atmosferi tijekom cijelog ožujka, a s obzirom na to da zaista inače ne igraju često te da su karte gotovo svaki put rasprodane danima unaprijed, ova ponuda bila je zaista dar s neba za sve ljubitelje kazališta. Tako duhovitu melodramu "Gola u kavezu" redatelja Ivana Lea Leme sretni dobitnici, ali i svi ostali, mogu pogledati 5. ožujka 2020., zatim predstavu ''Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza", dva tjedna kasnije, 18. ožujka, a megauspješnicu ''Brodolomke" dva dana kasnije - 20. ožujka te konačno "Otpisane" 24. ožujka ove godine.

Umjetnička vrijednost svih tih predstava prepoznata je u javnosti, ali i od kritike, s obzirom na to da su u postavi svih njih dobitnici više nagrada za najbolja glumačka ostvarenja, među kojima su najvažnije i najrecentnije one s Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci 2015. godine te s Međunarodnog festivala monodrame u Bitoli 2014. godine. Daria Lorenci Flatz nagrađena je za najbolju žensku ulogu u predstavi "Brodolomke" na Bobijevim danima smijeha 2018. Ecija Ojdanić primila je nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi OtpisaNE na "Glumištu pod Murvom 2019.", kao i nagradu Zoranov brk za ulogu Dinke na "Danima Zorana Radmilovića" u Zaječaru 2019.

Ova umjetnička organizacija započela je s radom 2007. godine s jednom misijom; okupiti sve one koji u umjetnosti vide mogućnost poboljšanja svijeta koji nas okružuje te javnim djelovanjem mijenjati sliku društva nabolje. To im je i uspjelo, budući da su višegodišnji uporan rad, kreativnost i inovativnost rezultirali uspješnim pozicioniranjem Kazališta Moruzgva kao važnog čimbenika na nezavisnoj kulturnoj sceni u Zagrebu, ali i šire. Činjenica da im predstave gostuju u više od 50 gradova diljem Hrvatske govori o njihovoj popularnosti i priznatosti.

Upravo društveno relevantne teme, obrađene sa savršeno proporcionalnim dozama humora i sarkazma, izvrsna glumačka postava i tim iza kulise koji obavlja svoj posao pedantno poput švicarske ure, značajke su koje su popularno zagrebačko kazalište Moruzgva u svojih jedanaest godina djelovanja izdigle u jedno od najpriznatijih privatnih kazališta u regiji. Također, još jedna zajednička značajka te ono u čemu nikada nisu podbacile jest suvremenost, što je u principu i možda najvažnija stavka dobrog komada.

Zato, požurite po svoju ulaznicu i pridonesite zaraznoj atmosferi. Ulaznice za sve ove predstave koje su obilježile 11 godina kazališta Moruzgva možete kupiti online na: http://bit.ly/Moruzgva

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene