Stravična priča

Misterij i nakon 36 godina: U slučaju koji i dalje intrigira javnost okrivljen je bio i roditelj

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U dokumentarnoj miniseriji "Who Killed Little Gregory?" saznajemo detaljnu priču o istrazi umorstva Grégoryja Villemina. Svoje viđenje cijelog slučaja iz 1984. prepričavaju tadašnji akteri, među kojima su novinari, policajci i odvjetnici.

Prošlo je gotovo 36 godina od stravičnog ubojstva četverogodišnjeg dječaka Grégoryja Villemina u francuskom Lépanges-sur-Vologne, no ovaj slučaj još intrigira javnost. 

Pogledaj i ovo Dominic West "Krajnje neukusno" Zbog hit-serije nije mogao ustati dva dana iz kreveta, nije ga brinula samo jedna stvar: "Ja sam osjetljiva duša..."

Netflix je u dokumentarnoj miniseriji  "Who Killed Little Gregory?" dao detaljnu priču o istrazi, od umorstva do nekih pitanja koja su i dan-danas neodgovorena. Pritom su korištene izvorne snimke svih uključenih ljudi u slučaj, od policajaca i novinara do roditelja. Oni su ispričali svoje viđenje istrage mnogo godina nakon ovog teškog zločina.

Mladi roditelji Jean-Marie i Christine Villemin primali su prijetnje telefonom i u pismima prije stravičnog ubojstva njihova sinčića. Osoba koja se prozvala vranom opsjedala ih je, očito ljubomorna na Jean-Mariea, koji je bio na visokoj poziciji u tvornici, pa ga je nazivala "malim šefom". Naime, zavidjela mu je na uspjehu u privatnom i poslovnom dijelu života. 

Nakon silnih prijetnji Jean-Marieu i Christine je 16. listopada 1984. otet sin ispred kuće dok se igrao u pijesku. Grégory je ubrzo pronađen mrtav vezanih ruku i nogu te s kapom preko lica u rijeci Vologne.

Serija pokazuje borbu para Villemin za pravdu i pronalazak ubojice njihova sina, ali i kako je pravosudni sustav zakazao u ključnim trenucima. Čak i jedan od roditelja postaje optužen za ubojstvo djeteta, što šokira javnost, ali onda i počinju okretati svaki njegov potez protiv njega.

Ova miniserija od pet epizoda je napeta i puna intrigantnih detalja o istrazi. Otkrivaju se laži, nestručni postupci policije i sudstva, no kraj je onakav kakav biste najmanje poželjeli, nitko nije osuđen. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene