U dokumentarnoj miniseriji "Who Killed Little Gregory?" saznajemo detaljnu priču o istrazi umorstva Grégoryja Villemina. Svoje viđenje cijelog slučaja iz 1984. prepričavaju tadašnji akteri, među kojima su novinari, policajci i odvjetnici.

Galerija


Prošlo je gotovo 36 godina od stravičnog ubojstva četverogodišnjeg dječaka Grégoryja Villemina u francuskom Lépanges-sur-Vologne, no ovaj slučaj još intrigira javnost. 

Vezani članci Scena iz serije Elite Španjolci su nas osvojili sjajnim novim serijama, a ''Elite'' je jedna koju ne želite propustiti Gwyneth Paltrow (Foto: Profimedia) Hoće li joj se stati na kraj? Glumica sad ima i seriju u kojoj daje sulude i opasne zdravstvene savjete

Netflix je u dokumentarnoj miniseriji  "Who Killed Little Gregory?" dao detaljnu priču o istrazi, od umorstva do nekih pitanja koja su i dan-danas neodgovorena. Pritom su korištene izvorne snimke svih uključenih ljudi u slučaj, od policajaca i novinara do roditelja. Oni su ispričali svoje viđenje istrage mnogo godina nakon ovog teškog zločina.

Mladi roditelji Jean-Marie i Christine Villemin primali su prijetnje telefonom i u pismima prije stravičnog ubojstva njihova sinčića. Osoba koja se prozvala vranom opsjedala ih je, očito ljubomorna na Jean-Mariea, koji je bio na visokoj poziciji u tvornici, pa ga je nazivala "malim šefom". Naime, zavidjela mu je na uspjehu u privatnom i poslovnom dijelu života. 

Nakon silnih prijetnji Jean-Marieu i Christine je 16. listopada 1984. otet sin ispred kuće dok se igrao u pijesku. Grégory je ubrzo pronađen mrtav vezanih ruku i nogu te s kapom preko lica u rijeci Vologne.

Serija pokazuje borbu para Villemin za pravdu i pronalazak ubojice njihova sina, ali i kako je pravosudni sustav zakazao u ključnim trenucima. Čak i jedan od roditelja postaje optužen za ubojstvo djeteta, što šokira javnost, ali onda i počinju okretati svaki njegov potez protiv njega.

Ova miniserija od pet epizoda je napeta i puna intrigantnih detalja o istrazi. Otkrivaju se laži, nestručni postupci policije i sudstva, no kraj je onakav kakav biste najmanje poželjeli, nitko nije osuđen.