slab početak

Disney na filmu "Mulan" prvi tjedan u Kini zaradio tek 23.2 milijuna dolara nakon kontroverzi i poziva na bojkot

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Film "Mulan" je izazvao kritike na društvenim medijima, čak se pozivalo i na bojkot, zbog podrške koju je zvijezda filma uputila hongkonškoj policiji, ali i zato što je djelomično sniman u regiji Xinjiang.

Remake Disneyjevog filma "Mulan" donio je zaradu od 23.2 milijuna dolara preko vikenda u Kini, što je slab početak za visokobudžetni blockbuster o kineskoj narodnoj junakinji na njezinom najvažnijem tržištu.

Pogledaj i ovo Meghan Markle (Foto: AFP) Zna što radi Bacila je kraljevsku obitelj na koljena i već krenula samostalno zarađivati: Meghan potpisala prvi ugovor

Nije uspio dostići "Tenet" Christophera Nolana, koji je tjedan dana ranije u Kini zaradio 29.8 milijuna dolara. "Mulan" je osmišljen kako bi Njegova produkcija je koštala 200 milijuna dolara i bio je pogođen političkom kontroverzom te je u Kini dobio mještovite kritike.

Film je izazvao kritike na društvenim medijima, čak se pozivalo i na bojkot, zbog podrške koju je zvijezda filma uputila hongkonškoj policiji, ali i zato što je djelomično sniman u regiji Xinjiang, gdje je Kina suzbijala turkijsku etničku skupinu Ujgure i druge muslimane, što su kritizirale neke vlade i skupine za zaštitu ljudskih prava.

Kineske vlasti dale su naputak medijima da ne izvještavaju o dolasku filma u kina. Ukupna zarada "Mulana" dosegnula je 37.6 milijuna dolara do nedjelje za sedam teritorija na kojima se film prikazivao.

Disney je omogućio gledanje filma online u SAD-u i drugim zemljama gdje je dostupan Disney+ streaming servis.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene