Film "Mulan" je izazvao kritike na društvenim medijima, čak se pozivalo i na bojkot, zbog podrške koju je zvijezda filma uputila hongkonškoj policiji, ali i zato što je djelomično sniman u regiji Xinjiang.

Galerija


Remake Disneyjevog filma "Mulan" donio je zaradu od 23.2 milijuna dolara preko vikenda u Kini, što je slab početak za visokobudžetni blockbuster o kineskoj narodnoj junakinji na njezinom najvažnijem tržištu.

Vezani članci Koronavirus, Wuhan Gdje je nastao virus koji nam je promijenio život? Godinu dana kasnije Kina tvrdi da Wuhan nije bio izvor zaraze Koronavirus u svijetu Jedna od najpogođenijih zemalja ima najmanje slučajeva od srpnja, na istoku se uvode nove mjere: ''Naši napori suočavaju se s krizom''

Nije uspio dostići "Tenet" Christophera Nolana, koji je tjedan dana ranije u Kini zaradio 29.8 milijuna dolara. "Mulan" je osmišljen kako bi Njegova produkcija je koštala 200 milijuna dolara i bio je pogođen političkom kontroverzom te je u Kini dobio mještovite kritike.

Film je izazvao kritike na društvenim medijima, čak se pozivalo i na bojkot, zbog podrške koju je zvijezda filma uputila hongkonškoj policiji, ali i zato što je djelomično sniman u regiji Xinjiang, gdje je Kina suzbijala turkijsku etničku skupinu Ujgure i druge muslimane, što su kritizirale neke vlade i skupine za zaštitu ljudskih prava.

Kineske vlasti dale su naputak medijima da ne izvještavaju o dolasku filma u kina. Ukupna zarada "Mulana" dosegnula je 37.6 milijuna dolara do nedjelje za sedam teritorija na kojima se film prikazivao.

Disney je omogućio gledanje filma online u SAD-u i drugim zemljama gdje je dostupan Disney+ streaming servis.