Salonke, sandale i čizme vodećih marki koje je nosila filmska ikona Catherine Deneuve prodane su na humanitarnoj dražbi u Francuskoj.

Galerija


Online dražba prikupila je za dobrotvorne svrhe u utorak više od 47.000 eura, prema pariškoj aukcijskoj kući Artcurial, a najvišu cijenu kolekcionari su platili za par crnih salonki dizajnera Yves Saint Laurenta - 1300 eura.Osim oko 125 pari cipela, Catherine je na aukciji prodala i tri male torbe.

Prihod od aukcije otići će u organizaciju "Restos du Coeur" koja dijeli hranu potrebitima i podržava ih u njihovom svakodnevnom životu, a glumica je već ranije pomagala tu organizaciju.

Godine 2018. Catherine je prepustila prodaju svoje ogromne kolekcije odjeće modnom dizajneru Yves Saint Laurentu. Tada je ukupno oko 300 haljina, kaputa i drugih odjevnih predmeta, koje je Saint Laurent desetljećima stvarao za svoju dugogodišnju djevojku, prodano.

77-godišnja glumica jedna je od najvećih zvijezda francuske kinematografije, rođena je u Parizu, a glumila je u više od 100 filmova.

Njezini najpoznatiji filmovi uključuju "Odbojnost" Romana Polanskog, "Belle de Jour" Luisa Bunuela i "Sirena s Mississippija" Francoisa Truffauta, gdje je glumila uz nedavno preminulog Jean-Paul Belmonda.

(Hina)