Big Mouth urnebesno je zabavna animirana serija o grozotama puberteta uz koju je nemoguće ne nasmijati se.

Galerija


Davno su prošla vremena kad su crtići bili rezervirani samo za djecu. Simpsoni, South Park i Family Guy već desetljećima pomiču granice humora na malim ekranima, a zahvaljujući animiranom formatu često se bave temama koje su u mnogim igranim sitcomovima i dalje tabu.

Vezani članci Katarina Velika (Foto: IMDB) Uzbudljiva televizijska jesen pred nama: Uz ove serije jedva ćemo dočekati večeri pod dekicom Serija \"Kiss Me First\" (Foto: Youtube screenshot) Odabrali smo tri serije uz koje vam ovaj vikend ne može biti dosadno

BoJack Horseman, po mnogima najbolja Netflixova serija animirana je dramedija koja uz kritiku suvremenog Hollywooda hrabro progovara o ozbiljnim temama kao što su depresija i ovisnost, a uz bok joj stoji naša ovotjedna preporuka – urnebesni crtić za odrasle „Big Mouth“.

„Big Mouth“ prati grupu američkih školaraca dok otkrivaju čari prvih ljubavi, puberteta, masturbacije i seksualnog buđenja. Da ne biste pomislili kako je riječ o animiranoj verziji „Dawson's Creeka“ valja spomenuti kako Nicka, Andrewa, Jessie i ostatak ekipe na tom putu prate njihova urnebesno zabavna hormonska čudovišta kao svojevrsne personifikacije samog puberteta.

Teme masturbacije, homoseksualnosti, pornografije i promjena u pubertetu prikazane su uz često brutalni humor koji možda neće odgovarati svima, ali je na njega teško ostati ravnodušan. Tu je i u američkim sitcomima sve popularniji „meta“ humor, direktno obraćanje gledateljima i brojni glazbeni brojevi.

Trinaestogodišnjoj Jessie tako će „tajne“ menstruacije objasniti Kip slobode, a da ne bi bilo poteškoća pobrinut će se i raspjevani tampon koji će u maniri frontmana R.E.M.-a zapjevati „Everbody Bleeds“.

„Big Mouth“ su kritičari dočekali univerzalnim hvalospjevima pa tako na stranici Rotten Tomatoes serija ima 100 posto pozitivnih kritika. „Iza jednostavne animacije i skatološkog humora krije se pametan i suosjećajan pristup kaosu adolescencije“, „Oštar i hrabar prikaz svih neugodnosti koje prate pubertet, ali i razdoblje prije i poslije njega“, samo su neke od recenzija serije koja će se zasigurno naći na svim listama kontroverznih televizijskih sadržaja.

Glasove su likovima posudili poznati američki komičari Nick Kroll, John Mulaney, Jessi Klein, Maya Rudolph i Jordan Peele.