Baletni studio Jastrebarsko izvest će baletnu bajku "Orašar" u Centru za kulturu Trešnjevka.

Galerija


Povodom 20. obljetnice umjetničkog djelovanja Baletni studio Jastrebarsko gostovat će u subotu, 18. siječnja 2020. u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka s baletnom predstavom "Orašar“ P.I.Čajkovskog.

Vezani članci Balet Orašar (Foto: PR) Prestižna baletna trupa stiže u Hrvatsku: "Orašar" osim Zagreba osvaja Zadar i Dubrovnik te obara rekorde! Red ispred HNK-a u Zagrebu (Foto: Pixsell,Emica Elvedji)1 - 2 Ogroman red pred HNK-om: Građani stoje na kiši i čekaju da bi kupili ulaznice za Orašara

Koreografkinja, redateljica i kostimografkinja je Svetlana Lukić, nekadašnja solistica Baleta HNK-a, a danas uspješna plesna pedagoginja i voditeljica Baletnog studija u Jastrebarskom.

Ne propustite pogledati jedno od najljepših djela klasične baletne umjetnosti. Ovo poznato djelo ruskog skladatelja Petra Ijiča Čajkovskog odvest će vas u svijet mašte, veselja, slatkiša, prinčeva i vila, čarobnjaka, pahuljica, cvijeća i šećera.

Baletnu bajku o djevojčici i čarobnjaku, igračkama koje tijekom noći ožive, o mašti, čaroliji, pobjedi dobra nad zlim u jaskanskom "Orašaru" će na pozornici izvesti osamdesetak malih i velikih balerina.

U jednosatnom programu bit će izmijenjeno oko 150 kostima, veliki broj plesača svih dobi što čini ovu predstavu pravom kazališnom poslasticom koja se ne smije propustiti.

Predstava je realizirana uz potporu Ministarstva kulture RH, Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog.

Tuga je to prevelika: Potpuno slomljeni Milo Hrnić u suzama se zauvijek oprostio od sina Srđana