Velika godišnja audicija

Najpoznatiji amaterski zbor Ivan Goran Kovačić prima nove članove, prilika je to koju bi bilo šteta propustiti

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić - 5 Akademski zbor Ivan Goran Kovačić - 5 PR 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Akademski zbor Ivan Goran Kovačić - 5 Akademski zbor Ivan Goran Kovačić - 4 Akademski zbor Ivan Goran Kovačić - 6 Akademski zbor Ivan Goran Kovačić - 3 Akademski zbor Ivan Goran Kovačić - 2 +0 Akademski zbor Ivan Goran Kovačić - 1 Galerija

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, najpoznatiji amaterski hrvatski zbor, prima nove članove.

Velika godišnja audicija održat će se, kao i svake godine, u dva termina. Prva audicija održat će se u subotu, 23. listopada 2021. u 17 sati, a druga u utorak, 26. listopada, također u 20 sati. Obje audicije održat će se u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), dvorana B4, Unska 3, Zagreb.

Princip audicije je izuzetno jednostavan i lak za kandidata; dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci. Za članstvo nisu potrebni niti glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo jer se u zbor IGK i potpuni amateri mogu baviti vrhunskom umjetnošću. Audicije će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama, uz obvezno predočenje valjane COVID potvrde ili negativnog testa na COVID-19. Preko stotinu Goranovaca, predvođenih maestrom Lukom Vukšićem, s nestrpljenjem iščekuju nove članove obitelji Akademskoga zbora IGK!

Dubrovačke ljetne igre, pulska Arena, spektakl s Huljićem, Pozdrav ljetu s Anom Rucner

Pandemija je na neko vrijeme zaustavila nastupe, ali ne i probe. Tako su Goranovci iz sigurnosti svoga doma impresionirali djelima Franje Dugana mlađeg i starijeg. Ipak, posljednjih se godina mogu pohvaliti i atraktivnim nastupima uživo. Svaki bi umjetnik poželio sudjelovati na Dubrovačkim ljetnim igrama, što je zbor IGK ostvaruje desetljećima, pa tako i 2017. s Carminom Buranom, ali i 2019. s Beethovenovom Devetom simfonijom, pod ravnanjem maestra Ivana Repušića. Carminu Buranu pjevaju i 2018. u pulskoj Areni, prateći Sumi Jo, jednu od najpoznatijih svjetskih sopranskih diva. Na spektaklu Zagreb Classic na Tomislavcu 2019. oduševljavaju Zagrepčane i sa zabavnim skladbama, poput hita ''Sve bi seke ljubile mornare'', pridruživši se na pozornici Tončiju Huljiću i Madre Badessi.

Svečano obilježavanje 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu 2019. oplemenjuju Zborom Hrvatica iz opere Porin. Novu 2020. godinu dočekuju na Trgu bana Jelačića s ''Odom radosti'', s kojom 2020. nastupaju i u spotu Ane Rucner , podržavši našu proslavljenu violončelisticu u spektakularnom desetom ''Pozdravu ljetu'' na Srđu.

Papandopulo, Bocelli, Josipa Lisac, Carreras

Ranijih godina Goranovci su izveli Hrvatsku misu Borisa Papandopula povodom 70. godina SKUD-a Ivan Goran Kovačić. Po drugi put su imali čast pjevati uz jednog od najpoznatijih tenora na svijetu Andreu Bocellija. A kakvi bi to pjevači bili da nisu zdušno pjevali navijačke i domoljubne pjesme kad su Vatreni kročili prema srebru.

Izvedbe vrhunskog klasičnog repertoara nastaju u suradnji s poznatim orkestrima, dirigentima i solistima, ali i važnim hrvatskim institucijama. Pored redovnih koncerata sa Zagrebačkom filharmonijom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, zbor IGK surađivao je s Josipom Lisac, Maksimom Mrvicom, Tonyjem Cetinskim, Joséom Carrerasom i Invom Mulom, poznatoj po ariji iz filma Peti element. Goranovci su 2014. u zagrebačkoj Areni prvi put nastupili uz talijanskog slavuja Andreu Bocellija, a 2015. poveli su publiku u svijet filma uz veličanstvenog Oscarovca Ennija Morriconea. Gostovali su u Bochumu i u Izraelu, gdje su, na poziv Izraelskog simfonijskog orkestra i njihovog osnivača i dirigenta Noama Sheriffa, na četiri uzastopna koncerta izveli Mahlerovu Osmu simfoniju. Zapjevali su i na svečanoj inauguraciji Predsjednice Republike Hrvatske.

2016. osvajaju drugi Porin, u kategoriji "Najbolji album klasične glazbe": Zagrebačka filharmonija i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić pod ravnanjem maestra Vladimira Kranjčevića za Mozartov Requiem. Prvi Porin dobili su 1995. za Hrvatsku misu Borisa Papandopula u kategoriji ''Najbolje ponovno izdanje (izvan pop/rock glazbe)''.

U planu Berlin, Biseri sakralne glazbe, Holst i Dvořák

Slijede a capella Biseri hrvatske zborske sakralne glazbe u Sisku, Zagrebu, Rijeci i drugim gradovima. Prvi koncert sa Zagrebačkom filharmonijom je 19. studenoga - Holst: Planeti, a pjevaju samo djevojke. U prosincu IGK putuje u Berlin na festival ChoralSpace Winter Festival. U travnju u Lisinskom na programu su Dvořák i Stabat Mater.

''Nije važno jesi li učenik, student, profesor, liječnik, odvjetnik, inženjer, arhitekt, prodavač, glazbenik. Upoznaj nove ljude, nakloni se pljesku publike, putuj s velikom ekipom i doživi svjetla pozornice’’, poručuju iz IGK.

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Dino Jelusić - 1 In Magazin: Dino Jelusić - 2 In Magazin: Dino Jelusić - 4 In Magazin: Dino Jelusić - 5 +11 In Magazin: Dino Jelusić - 6 inMagazin Kad ne nastupa s Whitesnakeom, Dino Jelusić predaje u srednjoj školi, a učenici ga zbog jedne stvari obožavaju!

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Dušan Bućan i Sara Hdagha Dušan Bućan i Sara Hdagha +0 Dušan Bućan i Sara Hdagha Celebrity Vjenčali se glumac Dušan Bućan i bivša manekenka Sara Hdagha, prelijepa mladenka zablistala je u prozirnoj vjenčanici!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene