Ponose se njima

Mnogi se slažu da je veličina itekako bitna

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Puno se poznatih osoba njime dičilo, no samo je rijetkima pošlo za rukom da postane njihov zaštitni znak.

Nositi brkove tijekom mjeseca studenog puno je više od pukog modnog izričaja. Pustite brkove i postanite dio pokreta 'Movember'.

Pogledaj i ovo Belinda Bedeković (Foto: Facebook) Još neviđeno navijanje Belinda u ekstazi! Sve je počelo obećanjem da će svirati potpuno gola ako Vatreni budu prvaci, a sad joj nema kraja!

Nastao 2003. u Americi, pokret 'Movember' brzinom munje proširio se cijelim svijetom, a sve u svrhu podizanja svijesti o problebu koji muči velik broj muškaraca, rak prostate. Sve što trebate učiniti je tijekom studenog pustiti brkove i onima koji vas pitaju kako ste se odlučili na tako drastičnu promjenu objasnite o čemu se radi.

Puno je poznatih osoba kroz povijest nosilo brkove koji su smatrani i svojevrsnim statusnim simbolom, ali mi ćemo navesti samo neke koji su zanimljivi ne samo zato što nose brkove, već i zato što njihovi brkovi ne spadaju u kategoriju onih običnih. A koliko neki muškarci vole svoje brkove dokazuje i Ram Singh Chauhan koji je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda sa svojim njegovanim brkovima od čak 4 četiri metra i 29 centimetara.

Nešto manje, ali ništa manje zanimljive i njegovane brkove imaju i ove svjetski poznate face:

ANKETA Koji je vaš najdraži hrvatski brkonja?

Tom Selleck

Iako ima već 70 godina, ovaj poznati hollywoodski zavodnik i dalje je miljenik žena diljem svijeta. Upravo su brkovi, njegov zaštitni znak, bili zaslužni što je Tom nekoliko puta osvajao tituli najseksepilnijeg muškarca na svijetu. Pokušajte ga samo zamisliti bez tog ukrasa na licu.

Hulk Hogan

Poznat po svojim mišićima i osebujnom stilu, ovaj profesionalni hrvač, glumac i TV zvijezda, poznat je i po svojim specifičnim bijelim brkovima kojih se ni u ludilu ne želi odreći.

Charlie Chaplin

Velika zvijezda nijemog filma, Charlie se gotovo nikada na velikom platnu nije pojavljivao bez svojih brkova koji su postali, uz komičan hod, njegov zaštitni znak koji su mnogi kasnije imitirali. Chaplin nije želio obrijati svoje brčiće jer, kako je jednom prilikom rekao, želio je stariti na način da njegovo lice zadrži isti izraz. Jasno da je u tome i uspio, jer na karaju krajeva, njegovo je lice, zajedno sa čuvenim brkovima ušlo u legendu.

Freddie Mercury

Što reći o legendarnom Freddieju, frontmenu jedne od najpopularnijih grupa svih vremena 'Queein'. Njegov glas i pjesme slušati će generacije koje dolaze jer je za sobom ostavio nezaboravan opus koji je mjenjao svijet glazbe. Freddiejev stil uvijek su upotpunjavali i brkovi, pa čak i onada kada je za potrebe spota 'I want to break free' postao brkata žena.

Borat

Sacha Baron Cohen stvorio je nezaboravan filmski lik kojem se i dan danas smijemo. Borat sigurno ne bi bio toliko neodoljiv kada ne bi imao svoje prave muške, guste brčine.

Salvador Dali

Slavni umjetnik koji je ostavio neizbrisiv trag svojim pomalo ekscentričnim izričajem, svakako je ostavio neizbrisiv trag i svojim ekscentričnim izgledom. Nemoguće je pomisliti na Dalia, a ne vizualizirati njegove uistinu jedinstvene brkove.

A da su brkovi itekako popularan modni detalj dokazuje i činjenica da čak ni crtani filmovi nisu mogli odoljeti ovom ukrasu na licu. Svakako najpoznatiji crtani lik s brčinama je Yosemite Sam.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene