Dok je snimao film "Another Round" za kojeg je dobio Oscara, redatelj Thomas Vinterberg u tragičnoj je nesreći ostao bez kćeri Ide.

Galerija


Danski redatelj Thomas Vinterberg osvojio je Oscara u kategoriji za najbolji strani film i to onaj naziva "Another Round", u čijem je središtu priča o prijateljstvu i alkoholu, a to je ujedno četvrti Oscar koji je otišao u Dansku.

Vezani članci Chloe Zhao - 4 Ispisala je filmsku povijest i povijest dodjele Oscara, postigla je nešto što nitko prije nje nije uspio Glenn Close Pogledajte kako su se glumice pripremale za najglamurozniji crveni tepih, pokazale su što je prethodilo njihovim blistavim izdanjima

No njegov govor zahvale otkrio je i autorovu tragičnu priču te mnoge u publici i pred malim ekranima ostavio u suzama. Naime, njegova 19-godišnja kćer Ida izgubila je život u tragičnoj nesreći kada je on radio na snimanju nagrađenog filma. Ida je čak trebala imati ulogu u njemu jer se oduševila scenarijem nakon što ga je pročitala i nije krila uzbuđenje zbog toga koliko joj je dobar.

"Trebala je biti u njemu i ako se netko usudi vjerovati da je nekako ovdje s nama, trebali biste ju vidjeti kako plješće i navija s nama. Na kraju, snimili smo ovaj film za nju, kao uspomenu na nju. Dakle Ida, ovo je čudo koje je jednostavno dogodilo, a ti si dio tog čuda. Možda čak negdje i vučeš neke konce. Ovo je za tebe", izjavio je Thomas na rubu plača.

U jednom od prethodnih intervjua za CNN izjavio je kako mu je rad na filmu zapravo pomogao da prebrodi tugu zbof kćerine smrti.

"To mi je dalo svrhu i udaljilo me od životnog pada. Osjećao sam da je to neka veća svrha za nju. Prije njezine smrti ambicija mi je bila snimiti film koji potvrđuje život, a nakon toga to je postalo nešto nužno. Želio sam proslaviti život koji tako lako možemo izgubiti", izjavio je Thomas.

U neobičnoj haljini s čak dva proreza ispunila obećanje koje je dala prije Oscara, nekada se to ne bi usudila obući

Zanimljiv dekolte slatkice iz romantičnih komedija ukrao sve poglede, u ovakvom izdanju još je nismo vidjeli