Predviđaju mu uspjeh

Cijeli svijet hvali film koji je snimljen u samo 77 dana, a ideju za film redatelj je dobio još 2015. godine

Parazit (Foto: IMDB) Parazit (Foto: IMDB) IMDB 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Parazit (Foto: IMDB) Parazit (Foto: IMDB) Parazit (Foto: IMDB) Parazit (Foto: IMDB) Parazit (Foto: IMDB) Parazit (Foto: IMDB) Parazit (Foto: IMDB) Parazit (Foto: IMDB) Parazit (Foto: IMDB) Parazit (Foto: IMDB) +1 Parazit (Foto: IMDB) Galerija

Radnja filma "Parazit" prati četveročlanu obitelj Ki-taeka, pred kojom je mračna budućnost. Redatelj filma pazio je tijekom snimanja na brojne detalje, a film je snimljen u 77 dana.

Jedan od natjecatelja za oskarovski film godine "Parazit" redatelja Bonga Joona Hoa pobjednik je filmskog festivala u Cannesu, a brojni kritičari smatraju da se radi o pravom hitu godine.

Pogledaj i ovo showbuzz Od ideje do nominacije Za film su ga inspirirale djedove priče, morali su iskopati 1,5 km rovova, a razbacana tijela bunila su ljude

Radnja filma prati četveročlanu obitelj Ki Taeka pred kojom je mračna budućnost. Sin, student, odlazi na intervju za dobro plaćeni posao podučavanja te se nada da će tako obitelj dobivati redovite prihode. Ipak, kada tamo susretne lijepu suprugu svog potencijalnog poslodavca, između dviju obitelji slijedi nezaustavljivi niz nezgoda.

Posao mladića Ki Wooa redatelj je odabrao jer je shvatio kako je to jedini posao koji može spojiti obitelji ekstremnih razlika u klasama u Južnoj Koreji. Kuću obitelji Parks dizajnirao je izmišljeni arhitekt Namgoong Hyeonja, a set je sagrađen iz temelja.

Prvu pjesmu na kraju filma autorski potpisuje redatelj Bong Joon Ho, a pjeva je glavni glumac Woo Sik Choi. Film je sniman 77 dana, a redatelj je na ideju za "Parazit" došao 2015. godine. Scenarij je napisao za tri i pol mjeseca. U brojnim scenama redatelj se referira na Alfreda Hitchcocka, za što je rekao da će njegovi najveći fanovi shvatiti dok budu gledali.

Bong Joon Hou je ovo prvi film skroz snimljen u Južnoj Koreji još od filma "Mother" 2009. godine. "Parazit" je ujedno i četvrti film na kojem su surađivali redatelj Bong Joon Ho i glumac Kang Ho Song.

Radi se o filmu koji je dobio veliku pažnju u čitavu svijetu, a u brojnim zemljama to je prvi korejski film u čitavom desetljeću koji je toliko gledan. Kritičari "Parazitu" predviđaju velik uspjeh na ovogodišnjim Oscarima.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Jessie J i Channing Tatum (Foto: Profimedia) Channing Tatum i Jessie J (Foto: Profimedia) Channing Tatum i Jessie J (Foto: Profimedia) Channing Tatum i Jessie J (Foto: Profimedia) +5 Channing Tatum i Jessie J (Foto: Profimedia) Celebrity Nova šansa za slavni par: Ona izgleda poput njegove bivše žene, a čini se da ne mogu jedno bez drugog

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene