9 nominacija umjesto 10

Opet ignoriraju ukus publike?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Već drugu godinu zaredom iz utrke za zlatni kipić ispadaju filmovi s velikom gledanošću.

Ove godine, nominacijama za Oscar nešto nedostaje. Naime, još 2009. Akademija je unijela promjenu u svoja kruta pravila, a ona se odnosila na nominaciju 10 filmova (umjesto 9) u kategoriji najboljeg filma.

Pogledaj i ovo Cillian Murphy i Florence Pugh u filmu ''Oppenheimer'' Briljantan uradak! Favorit ovogodišnjih Oscara: Jedan od najvažnijih filmova prošle godine, potresan i nužan

A nominirani za Oscara su...

Sve to, dakako, u nastojanju da u utrku za prestižan kipić uključe i filmove koji su naišli na dobar odaziv publike, a koji su često zanemareni od strane Oscara (kao npr. film 'Vitez tame: Povratak'). Već drugu godinu za redom, Akademija i birači nisu uspjeli odabrati 10 filmova, pa su ih opet nominirali samo devet.

Unatoč pokušaju Akademije da u nominacije uključi blockbustere, ovogodišnji nominirani filmovi i dalje su favorizirani od kritike ignorirajući ukus publike koja je odlično reagirala na filmove poput 'Groznica', 'Vitez tame: Povratak', 'Osvetnici' te sjajno gledanog filma 'Čarobni Mike'. Tom komercijalnom popisu nedostaju i kultni favoriti poput filmova 'Kraljevstvo izlazećeg mjeseca' i 'Lov na losose u Jemenu'.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene