Amy Schumer i Emily Ratajkowski uhićene su tijekom prosvjeda u Washingtonu.

Galerija


Brojne slavne osobe pridružile su se prosvjedu u četvrtak u Washingtonu protiv Bretta Kavanaugha, glavnog kandidata američkog predsjednika Donalda Trumpa, za mjesto suca Vrhovnog suda.

Vezani članci Odvjetnica Lidija Horvat Odvjetnica Josipe Rimac povukla kandidaturu za šeficu Vrhovnog suda: "Više ne želim sudjelovati u javnom cirkusu u koji se pretvorio ovaj izbor" Donald Trump - 2 Trump u prvom velikom nastupu nakon što je otišao iz Bijele kuće: "Naš pokret tek započinje"

Prosvjed nije protekao glatko, došlo je do uhićenja čak 302 prosvjednika, među kojima su se našle i holivudska glumica i komičarka Amy Schumer te manekenka Emily Ratajkowski.

Nakon što je privedena, Emily je objavila post na svom Instagram profilu i fotografiju na kojoj drži transparent u rukama.

"Danas sam uhićena tijekom protestiranja protiv kandidata za Vrhovnog suca Bretta Kavanauga, čovjeka koji je optužen od strane više žena za seksualno zlostavljanje. Čovjek koji naudi ženi ne može biti na tako moćnoj funkciji. Potvrda njegove kandidature je poruka ženama ove zemlje da nisu važne. Zahtjevam od Vlade da prizna, poštuje i podržava žene jednako kao i muškarce", napisala je Emily.

Amy se također na svom Instagram profilu oglasila nakon uhićenja i objavila nekoliko fotografija s prosvjeda.

Uz Amy i Emily, na prosvjedu se pojavila i glumica Amber Heard.