"Briljantin", jedan od omiljenih filmova u povijesti Hollywooda, snimljen je prije 40 godina, a s vremenom su o njemu nastale i zanimljive teorije zavjere.

Galerija


Internet je mjesto na kojem brojne teroije zavjere pronalaze svoje mjesto, a jedna od njih tiče se kultnog filma "Briljantin", od čijeg je snimanja prošlo već 40 godina.

Briljantin (Fotografija: Profimedia)
Briljantin (Fotografija: Profimedia)

Vezani članci John Travolta (Foto: Profimedia) Iznenadio drastičnom promjenom imidža: Travolta odbacio zaštitni znak, fanovi oduševljeni Olivia Newton-John (Foto: Getty Images) Mediji objavili vijest da glumačka legenda umire, njen menadžer sve opovrgnuo: "To je urnebesno smiješno"

Tako se pojavila priča kako je glavni ženski lik Sandy, koju je glumila Olivia Newton-John, zapravo bio mrtav prije susreta s Dannyjem, odnosno Johnom Travoltom. Zbunjujuće, zar ne?

U službenoj pjesmi filma spominje se da se Sandy zamalo utopila i da joj je Danny spasio život, no spomenuta teorija opovrgava tu priču.
"Budući da se utopila, njezinu je mozgu nestalo kisika, pala je u komu i doživjela vrlo realističnu fantaziju u kojoj su se ona i Danny zaljubili i proveli zajedno godinu u srednjoj školi", glasilo je objašnjenje teorije.

Briljantin (Fotografija: Profimedia)
Briljantin (Fotografija: Profimedia)

Teoriju ju komentirao slavni Travolta i otkrio kako mu se teorija zapravo sviđa, iako ne drži vodu: “Obožavam je, imaju odličnu maštu. Takve se stvari jednostavno pojave kad je u pitanju nešto bezvremensko. Zabavna mi je ta ideja, ali poznajem scenariste i bio sam tamo, pa ne mogu previše vjerovati u nju", rekao je za USA Today.

Autor knjige po kojoj je film snimljen Warren Casey, ujedno i jedan od scenarista, teoriju je potpuno odbacio.