"Briljantin", jedan od omiljenih filmova u povijesti Hollywooda, snimljen je prije 40 godina, a s vremenom su o njemu nastale i zanimljive teorije zavjere.

Galerija


Internet je mjesto na kojem brojne teroije zavjere pronalaze svoje mjesto, a jedna od njih tiče se kultnog filma "Briljantin", od čijeg je snimanja prošlo već 40 godina.

Briljantin (Fotografija: Profimedia)
Briljantin (Fotografija: Profimedia)

Vezani članci John Travolta (Foto: Profimedia) Iznenadio drastičnom promjenom imidža: Travolta odbacio zaštitni znak, fanovi oduševljeni Slika nije dostupna Omiljeni par iz hollywoodskog filma ponovno zajedno!

Tako se pojavila priča kako je glavni ženski lik Sandy, koju je glumila Olivia Newton-John, zapravo bio mrtav prije susreta s Dannyjem, odnosno Johnom Travoltom. Zbunjujuće, zar ne?

U službenoj pjesmi filma spominje se da se Sandy zamalo utopila i da joj je Danny spasio život, no spomenuta teorija opovrgava tu priču.
"Budući da se utopila, njezinu je mozgu nestalo kisika, pala je u komu i doživjela vrlo realističnu fantaziju u kojoj su se ona i Danny zaljubili i proveli zajedno godinu u srednjoj školi", glasilo je objašnjenje teorije.

Briljantin (Fotografija: Profimedia)
Briljantin (Fotografija: Profimedia)

Teoriju ju komentirao slavni Travolta i otkrio kako mu se teorija zapravo sviđa, iako ne drži vodu: “Obožavam je, imaju odličnu maštu. Takve se stvari jednostavno pojave kad je u pitanju nešto bezvremensko. Zabavna mi je ta ideja, ali poznajem scenariste i bio sam tamo, pa ne mogu previše vjerovati u nju", rekao je za USA Today.

Autor knjige po kojoj je film snimljen Warren Casey, ujedno i jedan od scenarista, teoriju je potpuno odbacio.