Egomanijaci

RASKALAŠENI PARTIJANERI Druga strana političkih vođa

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Svjetski poznati i moćni političari koji su se u javnosti predstavljati kao obiteljski ljudi i voljeni vođe, privatno nisu takvi bili.

Poznati po velikoj moći, dubokim džepovima i dugovječnom političkom vladavinom, ovi državnici ipak su najpoznatiji po svom raskalašenom ponašanju. Od povezanosti s mafijom i tulumima s maloljetnim djevojakama do nasilnog tjeranja vlastitog naroda da te obožava, ovo su najgori primjeri modernih političara.

Pogledaj i ovo showbuzz U politiku Berlusconijeva nasljednica – upoznajte njegovu kćer Marinu!

Silvio Berlusconi

Najdugovječniji talijanski premijer sklon korupciji, nije najpoznatiji po tome već po raskalašenim tulumima s maloljetnim djevojkama. Berlusconi je čak i osuđen za plaćanje seksualnih usluga maloljetnici. Osim po svojim Bunga Bunga tulumima i navodnom plaćanju usluga marokanske trbušne plesačice i prostituke Ruby Rabacuori čak pet milijuna dolara, šuška se kako je Berlusconi vrlo dobro povezan i s talijanskom mafijom.

Saddam Hussein

Bio je predsjednik Iraka skoro 24 godine, a za to vrijeme najveća želja mu je bila stvoriti vlastiti kult štovanja. Naredio je da se tisuće portreta, postera, murala i kipova podignu u njegovu čast diljem cijele zemlje. Njegovo lice bilo je posvuda - od trgovina i škola do poslovnih zgrada i aerodroma. Osim što se na taj način 'želio svidjeti svom narodu', nosio je i različitu odjeću, od tradicionalne odjeće iračkih seljaka do beduinskim kostimima, a čak je nosio i kurdsku odjeću. Naravno, nosio je i moderna, zapadna odijela, rađena posebno za njega, kako bi izgledao kao moderni i urbani vođa.

Muammar Gaddafi

Imao je vrlo skromno djetinjstvo, odrastajući kao sin beduinskog seljaka. Usprkos tome što se domogao velike političke moći, njegova javna persona i dalje je bila skromna, uz iznimku nošenja ekstravagantne odjeće. No, iza tog ozbiljnog, obiteljskog čovjeka, postojala je druga, puno mračnija strana. Bio je ženskar, silovatelj i mučitelj, koji je uvijek držao harem žena uza sebe. Njegovi Zenga Zenga partiji su upravo ti koji su poslužili Berlusconiju kao inspiracija.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene