Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Bio je to veoma produhovljen način života, vrlo sličan životu koji vode redovnici', opisao je svoje iskustvo u sekti.


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Jerome Flynn nekad je bio popularni engleski glumac i pjevač, a onda se jednog dana, na vrhuncu svoje karijere odlučio odreći svega i posvetiti sekti.

Točnije, nakon što je njegova djevojka Anna izgubila blizance u četvrtom mjesecu trudnoće, Jerome se, razočaran životom, 1996. godine pridružio sekti Pokreta prosvjetljenja, a Anna je pošla za njim, piše Daily Mail. Međutim, nakon četiri godine, razočaran učenjima pokreta i vođom, Anna je odlučila napustiti sektu, ali Jerome nije te su se rastali.'Bio je to veoma produhovljen način života, vrlo sličan životu koji vode redovnici', komentirao je.

>> Slavni glumac ismijavao Biebera, snimio video - i objavio ga!

Tek dvije godine kasnije i sam Jerome je shvatio o čemu je Anna govorila pa je odlučio napustiti sektu i otići na napuštenu farmu koju je pretvorio u samoodrživi objekt. Tamo danas živi sa svojim prijateljima te snima serije.

I dalje je posvećen duhovnim aktivnostima te svakodnevno meditira, ali više nije dio sekte. Kaže kako mu je žao što mu je život otišao na taj put.

Pokret prosvjetljenja

Sekta, točnije vjerska zajednica kojoj se Jerome pridružio nastala spajanjem hindu mistike i tibetanskog budizma prilagođenih zapadnjačkoj kulturi koju je osnovao kontroverzni Andrew Cohen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook