Shelley Duvall (Foto: Getty)
Shelley Duvall (Foto: Getty)

Shelley Duvall gostuje u emisiji doktora Phila. Jako je bolesna i treba pomoć. Na Phila se obrušila kćerka Stanleyja Kubricka, u čijem je filmu Duvall blistala.


Tragična priča slavne glumice, 67-godišnja Shelley Duvall, obišla je ovih dana svijet. Ugostio ju je u emisiji, naime, doktor Phil, slavni televizijski psiholog. Otkrila je da je jako bolesna i treba pomoć, a ubrzo je postalo jasno da to nije tek njen osjećaj.

Upitana kako se nosi sa smrću svog kolege Robina Williamsa, Shelley otkriva: "Jako volim Robina. Mislim da on nije mrtav, samo mijenja oblike". Dodala je i da ga dalje viđa te napomenula da joj smrću prijeti šerif američkog Nottinghama. Već sama najava njezinog gostovanja u emisiji izazvala je velike polemike u javnosti. Kćerka redatelja Stanleyja Kubricka pozvala je na bojkot emisije jer smatra da doktor iskorištava psihički bolesnu osobu. "Ovo mi se gadi. Shelley je jednom bila filmska zvijezda, a vi nesretnoj ženi onemogućavate bilo kakvo dostojanstvo", napisala je Vivan Kubrick na Twitteru.

Upravo Kubrickov film "Isijavanje" proslavio je Duvall. Iako mu duguje svjetsku slavu, čini se da ju je Kubrick itekako koštao zdravlja. Naime, mučio je Duvall kako bi što bolje odigrala ulogu prestravljene supruge. Navodno ju je držao u izolaciji danima kako bi što bolje odigrala ulogu istraumatizirane žene. Njezine suze na filmu bile su rezultat pravog plakanja. Jednom prilikom glumica je izjavila kako ju je Stanley gurao do granica izdržljivosti te dodala da joj je to najteža uloga u životu. Shelley i njeno vrištanje u filmu bili su stvarni.