''HTIO SAM DA REAGIRA PONIŽENO''

Redatelj ''Posljednjeg tanga u Parizu'' priznao da je scena silovanja bila stvarna

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Redatelj jednog od najpoznatijih filmova svih vremena u jednom je intervjuu priznao kako su scene silovanja koje je snimao bile stvarne.

Sjećate se scene silovanja u filmu 'Posljednji tango u Parizu'? Bila je to jedna od najkontroverznijih scena silovanja ikad snimljena. Iako su Mariju Schneider hvalili za tu ulogu stvarnost je te davne 1973. bila sasvim drugačija.

Pogledaj i ovo PR borba za nasljedstvo Toni Collette i Anna Faris bore se za bogatstvo u komediji "Nasljedstvo"

Bernardo Bertolucci, redatelj filma, još je prije tri godine priznao da je za scenu silovanja koristio maslac kao lubrikant, no sve to nisu rekli Mariji, a intervju je tek sada ugledao svjetlo dana.

''Ne osjećam se dobro što joj nismo rekli, no želio sam reakciju žene, a ne glumice. Bila mi je želja da reagira poniženo. Vjerojatno nas mrzi zbog toga što smo joj to krili'', priznao je redatelj.

Marija je prije te uloge bila nepoznata, a ni nakon filma nije uspjela ostvariti značajnu karijeru u SAD-u. Snimala je uglavnom u Europi, a preminula je 2011. s tek 58 godina. Jednom prilikom opisala je svoje iskustvo u tom filmu. ''Osjećala sam se poniženo, silovano. Nakon snimanja nisu me utješili'', kazala je glumica koja je to snimila od prve.

Brando s kojim je Marija glumila imao je gotovo 50 godina tada, a ona tek 19.

U vrijeme snimanja Brando je imao 48 godina, a Maria tek 19. Redatelj i glumica više se nikad nisu vidjeli, a on je, iako je priznao da mu je krivo, kazao kako ne žali zbog toga jer je sve bilo za dobrobit filma, prenosi TheGuardian.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene