Britanska reklama koja je ugledala svjetlo dana, razljutila je brojne roditelje diljem zemlje.


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci Nataša Magdalenić Bantić (Foto: Dnevnik.hr) Zbog Brexita Britanci odlaze iz zemlje: "Dobili su svoje ustaše i partizane. Društvo je sad stvarno podijeljeno" Slika nije dostupna Beckhami dosadili Britanskoj javnosti

Televizijski spot koji reklamira kruh bogat voćem i vlaknima je 'usputno' prikazao tinejdžericu je odjevena u školsku uniformu koja, po reakcijama u Velikoj Britaniji, nije nimalo primjerena.

Agencija koja je osmislila reklamu u kojoj djevojka u školu odlazi u kratkoj suknjici napadnuta je zbog dovođenja 'djece u seksualni kontekst'.

>> Nema emitiranja: Zabranili video jer je 'preeksplicitan!'

Naime, nakon što joj mlađi brat kaže kako joj je tata poručio da u toj suknji ne može ići u školu, djevojka je još malo podigne i ignorirajući upozorenje izađe iz kuće.

Brojni kritičari su spot prozvali 'pedofilnim' i optužili tvrtku za 'eksploatiranje mladih djevojaka' ustvrdivši da scenarij nema nikakve veze s kruhom već vrlo direktno iskorištava seks za prodaju proizvoda, ovlaštena agencija za standarde u oglašavanju ovog će tjedna proučiti sve zaprimljene žalbe, prije no što provede daljnju istragu, javlja Daily Mail.

Glasnogovornik tvrke koja reklamira svoj proizvod je izjavio: 'Reklama prikazuje razigranu interakciju tipičnog dana u obiteljskom životu i demonstrira naše razumijevanje modernih obitelji i njihovih potreba'. Koliko je reklama diskutabilna, pogledajte u videu!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook