Princ Charles oduvijek je bio kontroverzna ličnost britanskog kraljevskog dvora.

Galerija


Princ Charles oduvijek je bio kontroverzna ličnost britanskog kraljevskog dvora.

Vezani članci Princeza Diana i princ Charles Dvor strepi nad novim dokumentarcem i intervjuom princeze Diane, bit će im to teško gledati? Meghan Markle i princ Harry(Foto: Getty Images) Nekada je okorjelo tulumario, no princ Harry 34. rođendan će proslaviti mirno

69-godišnjeg princa Charlesa, sina britanske kraljice Elizabete II., uspjela je smiriti jedna žena, ljubav njegova života, a to je bila i za vrijeme njegova braka s tragično preminulom princezom Dianom, s kojom je dobio dva sina, prinčeve Williama i Harryja. No Charles je oduvijek volio samo jednu - Camillu Parker Bowles, koju je naposljetku i oženio 2005. godine, odnosno 8 godina nakon što je njegova prva supruga poginula u stravičnoj automobilskoj nesreći u Parizu s tadašnjim partnerom Dodijem Fayjedom.

Princ Charles (Foto: Getty)
Charles, Diana (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Charles i Camilla upoznali su se davne 1970. godine na polo-utakmici, no nakon godinu dana veze on se odlučio priključiti Kraljevskoj mornarici. Tri godine kasnije, točnije 1973. godine, Camilla se udala za drugoga, Andrewa Parkera Bowlesa, uglednog oficira u britanskoj vojsci, koji je prije nje bio u vezi s mlađom sestrom princa Charlesa. Kako se godinama priča, Camilli je oduvijek cilj bio bogato se udati, a kako bi ga ostvarila, nije zazirala ni od čega. Navodno ju je princ zvao večer prije vjenčanja i preklinjao da se ne udaje, no nije uspio u svom naumu.

1977. godine Charles je upoznao Dianu dok se viđao s njezinom starijom sestrom, koja ih je i upoznala. 1981. uslijedile su zaruke, kao i raskošno vjenčanje koje je samo prema van izgledalo bajkovito. Naime, na njemu je bila i Camilla, unatoč činjenici da se Diana nije slagala s time, a već je tada bilo jasno kako će u toj vezi biti više od dvoje ljudi. Kako je sama Diana rekla jednom prilikom: "U našem nas je braku uvijek bilo troje, pa je bila gužva."

Princ Charles (Foto: Getty)
Charles, Diana (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Diana se navodno jednom prilikom suprotstavila ljubavnici svog supruga riječima: "Camilla, voljela bih znati što se točno događa između tebe i Charlesa. Nisam baš od jučer", stoji u snimkama jednog Dianina intervjua, a Camilla joj je navodno odgovorila: "Dobila si sve što si htjela. Imaš sve muškarce svijeta koji su zaljubljeni u tebe i dvojicu prekrasnih sinova. Što još želiš?" Diana joj je na to odgovorila: "Svog supruga". No istina je kako Charles nikada nije bio samo njezin, a to je napokon priznao 1994. godine na nacionalnoj televiziji, no inzistirao je na tome da je "svojoj supruzi bio vjeran sve dok nije postalo kristalno jasno da njihov brak nema budućnosti".

Godinu dana kasnije i Camilla potpisuje papire za razvod te je par otad zajedno, iako su neko vrijeme svoj odnos držali podalje od očiju javnosti. Kraljevska obitelj s vremenom je prihvatila novonastalu situaciju, a 2005. godine princ je postao prvi koji se vjenčao na civilnoj ceremoniji u vijećnici. Nakon desetljeća ljubavnih skandala i negodovanja javnosti zbog njegova odnosa prema nikad prežaljenoj i omiljenoj "narodnoj" princezi Diani, činilo se kako se princ ipak smirio, no sada je ponovno došao u središte pozornosti, ne zbog ljubavi doduše, već zbog svoje rastrošnosti, koja je razbijesnila Britance.

Princ Charles (Foto: Getty)
Charles i Camilla (Foto: Getty) Foto: Getty

Princ je tako prošle godine natukao račun od čak milijun funti, i to samo za putovanja, a samo je za svoj i Camillin prošlogodišnji posjet Indiji, Singapuru i Maleziji spiskao čak 363 tisuće funti. Za usporedbu, Charlesov brat Edward i njegova supruga na istu rutu potrošili su 22 tisuće funti kako bi im se pridružili.

Prošle je godine tako na kraljevska putovanja potrošeno ukupno 4,7 milijuna funti, što je 200 tisuća više u odnosu na 2016. godinu. Najskuplji oblik kraljevskih putovanja čini kraljevski vlak, koji stoji oko 20 tisuća funti po putovanju, a Charles se u 2017. godini s njim vozio čak sedam puta, dok se kraljica vozila svega triput. Porezne obveznike princ je olakšao za 16 tisuća funti u jednom danu kako bi od Londona stigao u Birkhall, svoj posjed u Škotskoj, privatnim avionom, iako za to nije postojao opravdani razlog. Charles je često znao i letjeti odvojeno od svojih sinova na istu lokaciju u istom danu te tako spiskati dodatni novac, a kao razlog navodio je "različita mjesta polijetanja".

Princ Charles (Foto: Getty)
Princ Charles i Camilla 2 (Foto: Getty) Foto: Getty

Također, rastrošni princ prošle je godine potrošio gotovo 5 milijuna funti na sinove Williama i Harryja te njihove obitelji.

Nakon ovih podataka, ne čudi što se britanskoj javnosti probudio uspavani bijes prema rastrošnom princu varalici.