Nije bilo lako

Nakon 88 godina: Izašle tajne o Chaplinovom braku s maloljetnicom

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nevjerojatne potankosti razvoda legendarnog glumca nijemog filma izašle su u javnost nakon 88 godina.

Bio je to najveći skandal ere nijemog filma! Lita Grey, supruga Charlieja Chaplina, 1927. godine podnijela je zahtjev za razvod i ostvarila, za tadašnje vrijeme, nevjerojatnu brakorazvodnu pogodbu od čak 825 tisuća dolara.

Pogledaj i ovo Josephine Chaplin - 2 U 75. godini Preminula je kći Charlieja Chaplina, jedna od njegovih 11-ero djece, tužne vijesti objavila je njena obitelj

Kako prenosi Page Six, nakon 88 godina, u sefu stare napuštene banke u Los Angelesu, otkriveni su čak 50 stranica dugački papiri za razvod Charlieja i Lite. Papiri otkrivaju brojne potankosti iz privatnog života velikog glumca.

Holivudska ucjena: Prijeti mu objavom kućnih uradaka

Lita je bila Charliejeva druga žena, a on ju je zaveo kad joj je bilo samo 15 godina. Istodobno, on je bio 20 godina stariji, no bez obzira na to, Lita je već sa 16 ostala trudna. Chaplin je izričito tražio da pobaci, što je ona odbila, a njezina majka zaprijetila je glumcu da će ga prijaviti policiji ukoliko ne oženi njezinu maloljetnu kćer.

Ipak su se vjenčali i u braku dobili dvoje djece. U otkrivenim papirima stoje i Litine optužbe kako je njen suprug imao 'odvratne, ponižavajuće i uvredljive' seksualne zahtjeve. Prema njenim riječima, prisiljavao ju je na stvari koje su u Kalifoniji bile ilegalne tijekom 1920-ih.

Nakon propalog braka, Gray se udavala još tri puta, a umrla je 1995., dok je legendarni glumac također bio ukupno četiri puta u braku te je umro 1977. u dobi od 88 godina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene