Nova vrsta iluzionista

ONI SU NAJBOLJI NA SVIJETU Trikovi, iluzije ili ugovor s vragom?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Njihove trikovi i iluzije nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, no dok su neki oduševljeni time, ima onih koji su u svojim tvrdnjama otišli u drugu krajnost.

Ima onih koji su zapanjeni njihovim trikovima i sposobnostima, s druge strane postoje skeptici, a postoje i oni koji smatraju kako su neki od najpoznatijih iluzionista na svijetu sklopili pakt ni manje ni više nego s vragom.

Tijekom 1990-ih i početkom 2000-ih pojavila se nova vrsta iluzionista – 'Street Magicians', odnosno mađioničari koji su doslovno izvodili trikove nasred ulice. Naišli bi na grupu slučajnih prolaznika koje bi impresionirali svojim trikovima i iluzijama poput levitacije, vukli bi uže kroz tijelo, pretvarali vino u vodu, mijenjali tetovaže samo dodirom prsta ili pak hodanjem po vodi.

Jednom prilikom je tako slavni David Blaine ispred glumca Rickyja Gervaisa metalni šiljak sebi zabio kroz ruku, bez ikakvih tragova krvi ili boli ili rupe. Pitanje kako je to uspio napraviti bez imalo boli ili krvarenja i dalje je nepoznato.

Kao i Blaine, iluzionisti Criss Angel i Dynamo također uspijevaju u onom nemogućem. Video u kojem Criss Angel hoda po površini bazena, odnosno po vodi prikupio je preko 52 milijuna pogleda. Dok su ljudi u čudu to gledali, neki smatraju kako se radi samo o jeftinom triku gdje on hodao po prozirnoj pisti koju su postavili u bazen.

Još jedno veliko ime je Dynamo, koji je nedavno započeo svoju turneju, no već je tijekom prvog nastupa uspio zabrljati. Ovo nije prvi put da mu se takvo nešto dogodilo. Tijekom levitacije iznad jednog londonskog nebodera, fanovi su se pobunili jer se moglo vidjeti da se ne radi o pravoj levitaciji, već se radilo o suspenziji sa žicama.

Iako izvode trikove koje je ponekad nemoguće ili vrlo teško za objasniti, nekako sumnjamo da su potpisali ugovor s vragom. No, postoje i takve teorije, koje su vrlo popularne na YouTube-u. Radi li se o običnim iluzijama ili o prodaji duše, procijenite sami.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene