Jeste li ih i vi zamijetili?


Rimljani su svakako bili napredna civilizacija, ali nikada nisu otkrili plinski pogon.

Otkrivene greške filma 'Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje'!

Vezani članci Roger Lloyd Pack, Michael Gambon i Alan Rickman Živote zvijezda Harryja Pottera obilježile su brojne tragedije, ali i smrti čiji je uzrok u većini slučajeva bio isti Slika nije dostupna Kakve greške u filmovima za koje se nikada ne biste nadali!

No, scena iz filma 'Gladijator' sugerira drugačije. Naime, kada kola udare u zid i okrenu se- otkrivaju skriveni spremnik plina.

Ovo je samo jedan od primjera filmskih grešaka koje se pojavljuju u holivudskim filmovima, a većina njih nije zamijećena od strane publike. Znanstvenici vjeruju da su otkrili razlog zašto je tome tako. Naime, svijet percipiramo u 15-sekundnim slikama pa propustimo kratke pogreške.

Istraživači s University of California otkrili su da mozak spaja slike viđene u roku od 15 sekundi.

Tako u filmu 'Twilight' možemo vidjeti odraz kamere, u 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl' u pozadini se jedan od radnika vidi kao član posade broda.

U filmu 'Sleepy Hollow' Christopheru Walkenu se vide njegovi pravi zubi ispod umjetnih, a u 'Titanicu', kada Kate Winslet zamahne sjekirom, čini se kako je umjesto lisica prerezala ruku Leonarda DiCapria.

U filmu 'Pretty Woman' Julia Roberts jede kroasan, koji se odjednom pretvori u palačinku.

U filmu 'Braveheart' bijeli auto pojavljuje se u pozadini tijekom bitke.

U filmu 'Commando' žuti Porsche je uništen, no u sljedećoj sceni izgleda potpuno nov, a u 'Star Warsu' iz 1977. jedan 'stormtrooper' lupi glavom u okvir vrata.

U filmu 'Harry Potter and the Order of the Phoenix', Harry spava u majici kratkih rukava, no kada se probudi, na sebi ima majicu s dugmadi.

Popis ostalih filmskih grešaka možete pogledati ovdje.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook