Uznemirujući sadržaj

Najmorbidniji i najgori film na svijetu - 'Srpski film'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nevjerojatno je kako se oko jednog filma i dalje lome koplja, dok jedni misle kako je odvratan, drugi ga smatraju umjetnošću.

Najmorbidniji, najodvratniji, najbolesniji, najkontroverzniji, najšokantniji... samo su neki od epiteta koji je zaradio film Srđana Spasojevića 'Srpski film'. Film je snimljen 2010. godine i u njemu glume poznata glumačka imena Srđan Todorović i Sergej Trifunović. Film je prošle godine i službeno proglašen najmorbidnijih filmom na svijetu.

Iako neki tvrde kako redatelj nije mogao pretpostaviti da će njegov film izazvati takve reakcije, u tu je tvrdnju jako teško povjerovati, jer redatelj je jako dobro znao kakav film snima i kako njegov sadržaj nije prihvatljiv nikome tko ima i malo zdravog razuma. U filmu se izmjenjuju scene pedeofilije, nekrofilije, silovanja, mučenja, nevjerojatno brutalnog nasilja, ubojstava... I ona oni kažu kako je redatelj bio iznenađen... Nevjerojatno!

Odmah po pojavljivanju 2010. film je bio zabranjen na dva filmska festivala, a nakon toga zabrane su se samo redale jedna za drugom pa tako ovaj film nećete gledati u Španjolskoj, Finskoj, Portugalu, Francuskoj, Njemačkoj, Australiji, Novom Zelandu, Maleziji, Singapuru, Norveškoj i Brazilu.

U obranu filma, redatelj Spasojević naglašavao je kako ga treba gledati kao alegoriju na stanje srpskog društva, ali slaba je to utjeha jer već kada pogledate trailer biti će vam dovoljno loše da ćete izgubiti volju vidjeti film u komadu. Poznato je da Youtube brine o cenzuri, trailer nije cenzuriran, ali morate biti ulogirani da bi ga vidjeli,  što znači da se ne vidi gotovo ništa, ali već sama naznaka događanja ostavlja mučninu u želucu.

Radnja filma je vrlo jednostavna, bivši porno glumac dobija ponudu koju ne može odbiti. Snimi li još jedan film njegova obitelj biti će financijski sigurna do kraja života, jedina caka je u tome da prije snimanje ne smije vidjeti scenarij. Vrlo brzo glavni lik shvaća kako se radi o nevjerojatnom nasilju koje se snima uživo. Ta vrsta filmova nosi oznaku 'Snuff'. To znači da je sve što se u filmu događa stvarno, ubojstva, samoubojstva, nasilje. Nije potrebno naglašavati kako su takvi filmovi zabranjeni apsolutno svuda.

Bez obzira na sve negativne kritike i uopće reakciju publike na film, ima i onih koji su u filmu pronašli elemente umjetnosti koja je probila sve granice prikazivanja nasilja na ekranu. Jedan je kritičar naglasi kako je film ekstremno inteligentno realiziran. Pohvalio je tehničku ekipu, glumce i sigurnu režiju. Vama ostavljamo na izbor hoćete li ovaj film pogledati ili ne, ali činite to na osobnu odgovornost. Ako ga pogledate, budite sigurni da vam neke scene nikada neće izaći iz glave!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene