Monica Lewinsky osvrnula se na pokret MeToo te više ne gleda isto na aferu koju je imala s bivšim predsjednikom Clintonom.

Galerija


Bivša stažistica u Bijeloj kući Monica Lewinsky u svjetlu pokreta #MeToo promijenila je pogled na aferu koju je imala s bivšim predsjednikom Billom Clintonom, ocijenivši da se u stvari radilo o "velikoj zloupotrebi moći".

Vezani članci Edie Falco Pamtimo je kao suprugu mafijaškog šefa, a sad će utjeloviti prvu damu u seriji o seks-skandalu američkog predsjednika Monica Lewinsky Poznata je po aferi s američkim predsjednikom, a zbog jednog komentara proglasili ju pobjednicom interneta

Veza između tada 22-godišnje Lewinsky i 27 godina starijeg Clintona rezultirala je pokretanjem postupka njegove smjene 1998.

Sada je 44-godišnja Lewinsky napisala tekst za izdanje Vanity Fair za ožujak u kojem priznaje da je počela razmišljati o implikacijama "golemog jaza u razini moći" između nje i predsjednika.

"Počinjem prihvaćati misao da u takvim okolnostima pristanak može biti sporan (...) neravnoteža moći i prilika da se ta moć zloupotrijebi postoji čak i kada se pristane na seksualni odnos", napisala je Lewinsky.

Iako tvrdi da se nije radilo o seksualnom napadu, bio je to seks s njezinim nadređenim - starijim, moćnim muškarcem "s dovoljno životnog iskustva da bolje zna neke stvari".

Također dodaje da je to ne lišava njezina dijela odgovornosti za ono što se dogodilo. Pokret "#MeToo joj je ponudio neku utjehu", proznaje Monica i dodaje da joj je jedna od predvodnica pokreta kazala da joj je žao što je Lewinsky u toj aferi ostavljena sama, napuštena i odbačena. (Hina)