Novoizabrana Miss Helsinkija digla je nevjerojatnu prašinu na društvenim mrežama.


Mlada afrička imigrantica Sephora Ikalaba osvojila je titulu Miss Helsinkija, a ta vijest proširila se neviđenom brzinom na društvenim mrežama. Mnogi korisnici komentirali su kako je devetnaestogodišnjakininja objektivno daleko zaostaje u fizičkoj ljepoti u usporedbi s poraženim finskim djevojakama.

Vezani članci Mia Pojatina Miss Universe (Foto: Instagram) Miss Universe Hrvatske stigla na svjetski izbor na Tajlandu i pokazala savršeno tijelo Misice (Foto: sadanduselses.com) Od Miss krumpira do Miss kobase: Prošlost je puna čudnih izbora ljepote

“Samo jedna kandidatkinja je bila crnkinja, pa nisu imali izbora (osim riskirati da ih se proglasi rasistima)”, jedan je od mnogih ironičnih komentara na društvenim mrežama. Mnogi tako smatraju kako je pobijedila samo iz političke korektnosti.

“Nemojmo se praviti blesavi. Nije ona izabrana radi tijela i lica. Kome to nije očito, ne znam ima li uopće smisla objašnjavati'', Ovo je odvratno, rasizam u punom obliku. Mislite da ste tolerantni i kozmopoliti, ali ova odluka je zasnovana na rasizmu i isključivanju bijelih žena. Pobijedila je samo zato jer je crnkinja!'', komentirali su uzrujnani korisnici društvenih mreža.