Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenski slobodni umjetnik Marko Brecelj u srijedu je izveo prosvjedni performans pred zgradom općine u Kopru gdje živi, istresavši iz građevinskih kolica 50.000 kovanica euro-centa, teških 120 kilograma.


Njegova predstavnica za medije pojasnila je da je tako izrazio neslaganje s kulturnom politikom lokalnih vlasti. Općina je ove godine tradicionalnom glazbenom festivalu koji organizira Breceljevo "Društvo prijatelja umjerenog napretka" dodijelile samo 500 eura, pravi sitniš u odnosu na stvarne troškove organizacije te ljetne priredbe koja traje cijeli tjedan i obogaćuje turističku ponudu grada-luke.

ON JE AMERIKANAC - Izvedbom 'Žutih dunja' će vas rasplakati!

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO 'Smrt' buldožerom: Neslavan kraj poznatog slatkiša Slika nije dostupna Trebalo im građevinskog materijala pa srušili majansku piramidu!

Kantautor, pjesnik i performer Marko Brecelj rodio se 1951. godine u Sarajevu, a vrhunac slave u bivšoj Jugoslaviji doživio je kao osnivač i frontmen slovenske rok grupe "Buldožer", u 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća.

KAMO ZA NOVU GODINU: VIDEO koji je nasmijao cijelu regiju!

Ističe se društveno angažiranim performansima kojima upozorava na društvene probleme. Za ploču "Cocktail" za koju je aranžmane napisao skladatelj Bojan Adamič Brecelj je 1974. dobio nagradu "Sedam sekretara SKOJ-a" koje se u vrijeme bivše države dodjeljivala najperspektivnijim mladim stvaraocima. (Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook