Super se uklopile

VIDEO Legendarne rečenice koje se nikada nisu trebale izgovoriti

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Teško je povjerovati da legendarna rečenica 'You talkin' to me?', koju pred ogledalom izgovara lik kojeg glumi Robert de Niro, nikad nije bila predviđena scenarijem.

Znate li da neke od najboljih filmskih scena svih vremena nisu bile uopće planirane? Donosimo vam 10 legendarnih filmskih scena koje uopće nisu bile dio scenarija.

Pogledaj i ovo showbuzz Postoji li autor uopće? Istražuje nestanak bivše djevojke - Tu se tek priča počinje komplicirati!

'Pokazali su mi kako varaju ljude'

1. Reservoir Dogs

U kultnom redateljskom prvijencu Quentina Tarantina vjerojatno jedna od najupečatljivijih i najmučnijih scena, ona u kojoj Blonde, kojeg glumi Michael Madsen, muči policajca Marvina Nasha uz pjesmu 'Stuck in the Middle with You', a zatim mu odsječe uho, u potpunosti je improvizirana.

2. Pretty Woman

Legendarna scena u kojoj Edward (Richard Gere) pokazuje Vivian(Julia Roberts) skupocjenu ogrlicu. Gere iznenada zaklopi kutiju što je Juliju iskreno nasmijalo. Redatelju se ta scena toliko svidjela da ju je ostavio u filmu.

3. Taxi Driver

Legendarna rečenica 'You talkin' to me?', koju pred ogledalom izgovara Robert de Niro, nikad nije bila predviđena scenarijem. U filmskom scenariju samo je pisalo da De Niro priča sam sa sobom, a slavni je glumac improvizirao.

4. Saving Private Ryan

U ovom hvaljenom filmu, Ryan u jednom trenutku s Millerom počinje razgovarati o obitelji. Priča o Ryanovoj braći koja su zapalili staju nije bila u scenariju.

5. Casablanca

Po mnogima jedan od najboljih filmova svih vremena također je obilježila improvizacija. Rick Blaine u jednoj sceni govori Ilsi: 'Here's looking at you, kid'. Ova rečenica nije bila u scenariju, već je to bila interna šala Bogarta i Bergmanove.

6. Good Will Hunting

Tijekom jedne Huntingove psihoterapije, Sean mu ispriča priču o problemu s trbuhom i vjetrovima svoje supruge, što je Willa do suza nasmijalo. Ta priča nikad nije bila planirana, a Williams ju je izmislio. Uspio je nasmijati i kamermana pa se, ako se pažljivo pogleda tu filmsku scenu, može vidjeti kako se kamera u jednom trenutku trese, jer se ni kamerman nije mogao suzdržati od smijeha. Robin Williams je za ovu ulogu dobio Oscara.

7. The Godfather

Scena u kojoj se u krilu Marlona Brandoa ugnijezdila mačka uopće nije bila planirana. Brando je našao mačku u blizini seta i sprijateljio se s njom te je ona spontano dobila i svoju filmsku ulogu.

8. Indiana Jones and Raiders of the Lost Ark

Prema scenariju, Indy se trebao boriti s mačevaocem na ulicama Kaira, ali budući da je Harrison Ford za vrijeme snimanja bio dehidriran i bolovao od dizenterije, predložio je redatelju Stevenu Spielbergu da ga samo upuca pištoljem. Spielbergu se ideja svidjela pa je tako nastala jedna od najupečatljivijih scena svih vremena.

9. The Shining

Tko se ne sjeća Jacka Nicholsona koji u filmu izgovara 'Heeeeere's Johnny!'? Ova rečenica uopće nije bila planirana. Jack ju je posudio iz 'The Tonight Showa', ali se ona odlično uklopila u scenu.

10. Full Metal Jacket

Stanley Kubrick je za ovaj film angažirao vijetnamskog veterana Leeja Ermeyja kao savjetnika. On je pak snimio 15-minutni audicijski film u kojem je glumio poludjelog narednika koji vrijeđa regrute u vojsci, što mu je i osiguralo ulogu. Kako je kasnije Kubrick objasnio, Ermey je izmislio oko 150 stranica uvreda i improvizirao 50 posto svog dijaloga.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene