Show s poznatima vodi slavni Bear Grills, a u najnovijoj epizodi glumac Ryan Thomas i njegov kolega iz emisije hrvali su se s krokodilom i potom ga zaklali.


Britanski Channel 4 na meti je oštrih kritika zbog ubojstva životinje u realityju "Celebrity Island". Show s poznatima vodi slavni Bear Grylls, a u najnovijoj epizodi glumac Ryan Thomas i njegov kolega iz emisije hrvali su se s krokodilom, a onda ga zaklali nožem. Ružna scena ubojstva životinje izazvala je burne reakcije javnosti, a oglasila se i PETA te nazvala show i natjecatelje bijednicima.

PETA navodi i da ova vrsta krokodila nije agresivna te da su praktički zaklali bebu. "Ovaj gnjusni čin pokazuje da su jedini grabljivci u ovom programu bijedni producenti i slavne ličnosti", objavili su iz PETA-e. Iz prozvane produkcije opravdali su se tako što su naveli da je krokodil bio odrastao. "Krokodil je ubijen na human način jer svi sudionici show prolaze kroz obuku pažljivog i humanog hvatanja i ubijanja životinja", napisali su u priopćenju.