Pogledajte zašto

Kontroverzne reklame koje su s razlogom zabranjene!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Donosimo vam Top 10 reklama koje su u prošlosti bile zabranjene, a u videu pogledajte zašto!

Ovog tjedna Velika Britanija zabranila je reklamu Pamele Anderson jer je preseksi. Takvim slučajevima svjedoci smo sve češće jer kreatori reklama ponekad pretjeruju u želji da se upravo njihova reklama najbolje istakne od svih.

>> Ova reklama Pamele Anderson je zabranjena jer je preseksi

Pogledaj i ovo Pamela Anderson - 2 "Poprilično jednostavna" Pamela Anderson otkrila je pratiteljima tajnu svog besprijekornog prirodnog izgleda, evo čime je zamijenila šminku

No, nije seks ili nešto preseksi jedini razlog zbog zabrana reklama. Nekad se krše i druga ljudska prava ili jednostavno postoji preveliki strah da bi ljudi mogli biti 'inspirirani' onime što su vidjeli te pokušati napraviti nešto potencijalno opasno.

Donosimo vam Top 10 reklama koje su u prošlosti bile zabranjene, a neke od njih možda ste već ipak i vidjeli.

1. Reklama za traperice

Reklama koju ste mogli vidjeti u Hrvatskoj, ali je bila zabranjena u Veikoj Britaniji je reklama s čovjekom koji hoda sa štapom za slijepe osobe te ulazi u javni WC. U tom trenutku mlada djevojka se presvlači - skida u gaćice i oblači traperice dok je on gleda iako ona ne zna da je zapravo slijep. Nakon što se presvukla, djevojka shvati kako muškarac samo čuva štap dok je slijepac u WC-u.

2. 'Mama mi je rekla da mogu'

Većina vas se vjerojatno sjeća jedne varijante ove reklame. Naime, ona pokazuje klinca koji radi svakojake ludosti, potencijalno opasne, govoreći 'Mama mi je rekla da mogu'. Pred kraj reklame dječak kuca mami na vrata od spavaće sobe i ona mu govori 'Da, da' aludirajući da se seksa. Riječ je o reklami za kondome.

3. Kad video igrica postane stvarnost

Tijekom 2005. godine izašla je interaktivna reklama za Xbox 360 igricu 'Shoot ‘Em Up' koja je prerealistično prikazivala scene ubijanja u podzemnoj željeznici i pozivala ljude da se priključe u igranje. Prilično je očito zašto je ova reklama zabranjena.

4. 'Blackberry' ubija 'Apple'

Virtualni sukob Blackberryja i Applea dogodio se u reklami prije nekoliko godina, ali ona nikad nije ugledala premijeru na televiziji. Riječ je o jabuci (apple) koja se rasprsne nakon metka koji se rpetvara u borovnicu (blueberry). Neki su smatrali reklamu neukusnom i stoga je zabranjena.

5. Kylie Minogue jaše mahaničkog bika

Reklama koja je digla puno prašine, a Kaylie donijela mnogo novaca na računu, vrlo brzo je zabranjena. Riječ je o reklami za donje rublje Agent Provocateur u kojem Kylie jaše mehaničkog bika u preseksi izdanju - halterima, gaćicama i grudnjaku.

6. Reklama za Axe

Iako ih je bilo nekoliko, ova još uvijek glasi za jednu od najkontroverznijih. Riječ je o reklami koja prikazuje 'krug života'. Naime, komarac ugrize muškarca koji nosi Axe, njega pojede žaba, a onda se ona pari s drugom žabom koju potom pojede stariji muškarac kojeg oralno zadovolji mlada žena, a on nakon tog čina umre... Dovoljno?

7. Zabranjena reklama za vegetarijance

Reklama koja promovira zdravu prehranu kao i vegetarijanski način života - uživanje u zdravom povrću uspjela je toliko 'nabrijati' seksualne aluzije da je odmah zabranjena.

8. Reklama za Durex

Ova kompanija tijekom posljednjih desetak godina uspjela je stvoriti pamtljive reklame, a neke su čak bile i zabranjene. Tako je reklama sa '100 milijuna razloga za...' u kojoj spermiji napadaju po ulicama, nakon kratkog emitiranja zabranjena.

9. Voodoo lutka bivšeg predsjednika

Reklama za osiguranje koja prikazuje nekadašnjeg predsjednika Billa Clintona koji izvodi čudne pokrete tijekom javnog govora jer ga je napao mladić pomoću voodoo lutkice smatrala se toliko neukusnom da nije dugo emitirana.

10. Adam i Eva - gay verzija

Reklama za osiguranje koja donosi gay Adama i zbunjenu Evu ima 8 milijuna pogleda na YouTubeu, ali ova reklama iz više razloga vrijeđa vjerske osjećaje da je zabranjena.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene