Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još tri žene, uz četrdesetak drugih, oglasile su se u srijedu u javnosti kako bi optužile američkog glumca Billa Cosbyja za spolno zlostavljanje.


Glumice Eden Tirl i Linda Whitedeer te bivša stjuardesa Colleen Hughes opisale su na tiskovnoj konferenciji u Los Angelesu svoje susrete s posrnulom televizijskom zvijezdom koju je dosad optužilo četrdesetak žena.

Bivša Playboyeva zečica tvrdi da ju je silovao - Konačno odgovorio na optužbe!

Vezani članci Svećenik, ilustracija (Foto: AFP) Ispovijest još jedne žrtve svećeničkog zlostavljanja: "Bila sam poslušna kao robot. Tog dana je nešto u meni umrlo" Jelena Karleuša, Duško Tošić (FOTO: Instagram) Karleuša objavila fotografiju s mužem iz Dubaija, ali ima jedan detalj koji je njezinim fanovima neobičan

Eden Tirl je rekla da ju je Bill Cosby napao na snimanju "Cosby Showa", uspješne serije kojom je stekao svjetsku slavu i postao jedna od najomiljenijih zvijezda u Americi. Linda Whitedeer koja je s Charlesom Bronsonom glumila u filmu "The Gunslinger" (1972.) susrela je pak Cosbyja 1971. Prisilio ju je da ga oralno zadovolji kada je došla na razgovor za posao. "Napao me tako brzo i s kiruškom preciznošću računajući s efektom iznenađenja", rekla je.

Colleen Hughes kojoj je danas 78 godina, susrela je glumca na letu za Los Angeles. Odveo me na ručak u hotel na Beverly Hillsu a zatim u hotelsku sobu na piće, rekla je. Probudila se nakon nekoliko sati i shvatila da ju je Cosby silovao. "Čitav život se nosim s tom strašnom istinom o kojoj nikome nisam govorila", rekla je na tiskovnoj konferenciji u uredu odvjetnice Glorie Allred koja zastupa tri nove Cosbyjeve žrtve i dvadesetak drugih žena koje ga također optužuju za spolno nasilje.

Odvjetnica ipak napominje da ga Hughes, Tirl i Whitedeer neće sudski goniti budući da su se ti događaji zbili prije više od 30 godina i pravno podliježu zastari.

Prošlog tjedna je odvjetnica Allred izvojevala pobjedu u pravnoj bitci: sud u Los Angelesu naredio je 78-godišnjem glumcu da 9. listopada dade izjavu pod prisegom pošto ga je njezina klijentica Judy Huth optužila da ju je drogirao i silovao u sjedištu Playboyja kada je imala 15 godina.

Mnoge žene progovorile su o svojim iskustvima za NY magazin, a prije nekoliko tjedana izašla je i naslovnica sa čak 46 žene koje su Cosbyja optužile za napad.

 

So far, 46 women have come forward to accuse Bill Cosby of sexual assault, in some cases, according to a recently...

Posted by New York Magazine on Sunday, July 26, 2015

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook