slali mu gole fotke

Punih 10 godina: Lažni Bieber zavodio mlade fanove

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Gordon Douglas Chalmers koristio je Facebbok i Skype putem kojih je pronalazio svoje žrtve.

Slavne osobe nerijetko koriste slavu kako bi pomogle onima u potrebi, međutim ima i onih koji zloupotrebljavaju identitet tih istih osoba. Jedan od njih je i sveučilišni profesor iz Australije koji se prije 10 godina počeo predstavljati kao Justin Bieber kako bi od mladih fanova dobio gole fotografije.

Pogledaj i ovo Justin Bieber - 3 Na tugu mnogih Omiljena tinejdžerska zvijezda otkazala je sve koncerte, fanovi su ozbiljno zabrinuti za njegovo zdravlje

Profesor Gordon Douglas Chalmers putem društvenih mreža zaveo čak 157 žrtvi iz cijelog svijeta, a toga 20 djece iz Velike Britanije, a 50 iz Amerike.  42- godišnjak je uhićen u studenom prošle godine te je osuđen za čak 900 seksualnih prijestupa u Australiji, piše The Sun.

''Ova istraga pokazuje koliko su ranjiva djeca koja svaki dan koriste društvene mreže i Internet. Činjenica da je toliko puno djece mislilo kako stvarno komuniciraju sa slavnom osobom bi nas trebala natjerati na bolju edukaciju vezanu oko sigurnosti na Internetu'', kazao je detektiv Jon Rouse.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene