Pandemija širenja straha ne prestaje - tako tvrde iz organizacije Dubrovačkih ljetnih igara. Održana je i generalna proba prije premijere, a publika će doživjeti pravi šok kada se glumci počnu skidati...


Predstava Elementarne čestice je po mnogima rizična iz razloga što posljednja knjiga autora Michela Houellebecqa opisuje Francusku s muslimanskim predsjednikom, no ova predstava nema veze s tom temom. Ipak, policija konstantno pazi na cijelu ekipu a naša ekipa Dnevnika NOVE TV snimila je i kako je bilo na probi.

Igre su počele: Dan prije gađali ih rajčicama, na otvorenju pokupili pljesak

Vezani članci Slika nije dostupna Šokantna predstava puna golotinje i nasilja: 'To je samo život' Slika nije dostupna Igre su počele: Dan prije gađali ih rajčicama, na otvorenju pokupili pljesak

'Mislim da su učinili zlo naspram nas, publike i traže reakcije koje ne bi ni jedan normalan čovjek tražio... takvu hajku dignuti na jednu ekipu, skupinu ljudi, i to umjetnika...', smatra glumica Senka Bulić.

A cijela je priča krenula kada su pojedinci procijenili da posljednji roman autora predstave može ugroziti sve koji se nađu u Dubrovniku. No, do sada, ni u jednoj zemlji gdje je izvedena, nije bilo problema. 'Postoji neki strah, stid, sumnja... ali mi se svaki dan borimo da to prijeđeno i doživimo neko mjesto promjene', poručuje glumac Marko Mandić.

Predstava svakako nije namijenjena mlađoj publici

Premijera je večeras, a izašle su i fotografije s generalne probe na kojima ne nedostaje golotinje. Karte se prodaju toliko da se čini kako nitko nije zabrinut za svoju sigurnost. U Dubrovnik se stiže iz svih krajeva, a što vas čeka pogledajte u našem videu i u fotogaleriji.

Što vi mislite o ovakvoj predstavi?

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook