Pandemija širenja straha ne prestaje - tako tvrde iz organizacije Dubrovačkih ljetnih igara. Održana je i generalna proba prije premijere, a publika će doživjeti pravi šok kada se glumci počnu skidati...


Predstava Elementarne čestice je po mnogima rizična iz razloga što posljednja knjiga autora Michela Houellebecqa opisuje Francusku s muslimanskim predsjednikom, no ova predstava nema veze s tom temom. Ipak, policija konstantno pazi na cijelu ekipu a naša ekipa Dnevnika NOVE TV snimila je i kako je bilo na probi.

Igre su počele: Dan prije gađali ih rajčicama, na otvorenju pokupili pljesak

Vezani članci Slika nije dostupna 'Dubrovnik ovako nešto još nije vidio, glumci idu do krajnjih granica' Slika nije dostupna Igre su počele: Dan prije gađali ih rajčicama, na otvorenju pokupili pljesak

'Mislim da su učinili zlo naspram nas, publike i traže reakcije koje ne bi ni jedan normalan čovjek tražio... takvu hajku dignuti na jednu ekipu, skupinu ljudi, i to umjetnika...', smatra glumica Senka Bulić.

A cijela je priča krenula kada su pojedinci procijenili da posljednji roman autora predstave može ugroziti sve koji se nađu u Dubrovniku. No, do sada, ni u jednoj zemlji gdje je izvedena, nije bilo problema. 'Postoji neki strah, stid, sumnja... ali mi se svaki dan borimo da to prijeđeno i doživimo neko mjesto promjene', poručuje glumac Marko Mandić.

Predstava svakako nije namijenjena mlađoj publici

Premijera je večeras, a izašle su i fotografije s generalne probe na kojima ne nedostaje golotinje. Karte se prodaju toliko da se čini kako nitko nije zabrinut za svoju sigurnost. U Dubrovnik se stiže iz svih krajeva, a što vas čeka pogledajte u našem videu i u fotogaleriji.

Što vi mislite o ovakvoj predstavi?

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook