Conchita Wurst koja je na Eurosongu pobijedila 2014. godine na Instagramu je objavila da je zaražena HIV-om i da je s tom informacijom u javnost izašla zbog prijetnji bivšeg dečka

Galerija


Pobjednica Eurosonga Conchita Wurst zaražena je HIV-om, objavila je ona sama na Instagramu u nedjelju, rekavši da je prisiljena izaći u javnost s tom informacijom zbog prijetnji bivšeg dečka.

Vezani članci Slanje poruke, ilustracija (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Svom odvjetniku slao prijeteće poruke, pa završio u zatvoru: "'Je*** ću te ovom nogom u gipsu" Conchita Wurst (Foto: Profimedia) Ponovno šokira: Na prvu je nitko nije prepoznao, bivša pobjednica Eurosonga potpuno je promijenila imidž!

"HIV pozitivna sam puno godina", napisala je Wurst. "To je zapravo irelevantno za javnost, ali bivši dečko prijeti mi da će objaviti tu osobnu informaciju, a ja nikada neću dati nekome pravo da me plaši ili utječe na moj život zbog toga".

Conchita Wurst (Foto: Getty Images)
Conchita Wurst (Foto: Getty Images)

Kaže da se liječi otkad je saznala dijagnozu i da je već godinama količina virusa ispod razine koja se može detektirati te stoga nije zarazna.

"Nadam se da ću i druge ohrabriti i da će ovo biti još jedan korak protiv stigmatizacije ljudi koji su se zbog svog ponašanja ili ponašanja drugih zarazili HIV-om", napisala je Wurst, koja je rođena kao Tom Neuwirth.

Wurst je pobijedila na Eurosongu 2014.

(Hina)