Conchita Wurst koja je na Eurosongu pobijedila 2014. godine na Instagramu je objavila da je zaražena HIV-om i da je s tom informacijom u javnost izašla zbog prijetnji bivšeg dečka

Galerija


Pobjednica Eurosonga Conchita Wurst zaražena je HIV-om, objavila je ona sama na Instagramu u nedjelju, rekavši da je prisiljena izaći u javnost s tom informacijom zbog prijetnji bivšeg dečka.

Vezani članci Dalibor Domitrović primio prijetnje (Foto: OGportal) Gradonačelnik Ogulina dobio jezive prijetnje: "Imaš dva prekrasna sina, mogao bi ostati bez njih" Petra Ecclestone i James Stunt (Foto: Sutton Motorsport/Press Association/PIXSELL) Bogatašica otkrila nove detalje braka iz pakla: "Većinu dana ležao je nadrogiran i prijetio mi smrću"

"HIV pozitivna sam puno godina", napisala je Wurst. "To je zapravo irelevantno za javnost, ali bivši dečko prijeti mi da će objaviti tu osobnu informaciju, a ja nikada neću dati nekome pravo da me plaši ili utječe na moj život zbog toga".

Conchita Wurst (Foto: Getty Images)
Conchita Wurst (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Kaže da se liječi otkad je saznala dijagnozu i da je već godinama količina virusa ispod razine koja se može detektirati te stoga nije zarazna.

"Nadam se da ću i druge ohrabriti i da će ovo biti još jedan korak protiv stigmatizacije ljudi koji su se zbog svog ponašanja ili ponašanja drugih zarazili HIV-om", napisala je Wurst, koja je rođena kao Tom Neuwirth.

Wurst je pobijedila na Eurosongu 2014.

(Hina)