Glumi i Hrvatica

Britanci snimaju komediju o piramidama u Bosni i Hercegovini

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Britanska ekipa snima film u Bosni i Hercegovini s britanskim, bosansko-hercegovačkim i hrvatskim glumcima. Radnja se vrti oko Visočkih piramida.

Visočka piramida u Bosni i Hercegovini motiv je britanskog filma 'Road to Ruins' (Put ka ruševinama), koji će se uskoro početi snimati u Bosni i Hercegovini!

>> Zahvaljujući Google Earthu otkrila 'nestale' piramide

Pogledaj i ovo Csilla Barath Bastaić - 13 Čestitke! Naša lijepa glumica postala majka u 41. godini, otkrila je kako su ona i partner nazvali djevojčicu

Kako piše Radio Sarajevo, u filmu glavne uloge tumače britanski komičar Martin Trenaman i mlada hrvatska glumica Csilla Barath Bastaić, uz koje se pojavljuje i Boris Glavočević, mladi glumac i producent iz Sarajeva.

Film je unikatna dokumentarna komedija koja na specifičan način prikazuje osobnu priču posrnulog TV voditelja Daren Zack Humphriesa (Trenaman), kojem je profesionalni svijet naizgled zauvijek okrenuo leđa zbog vulgarnog verbalnog ispada tijekom kviza koji je vodio. Zaplet počinje kada mu atraktivna studentica arheologije (S.B.Bastaić) porijeklom iz Visokog priđe sa zahtjevom za koproduciranje filma o najvećem arheološkom otkriću 21. stoljeća – piramidama otkrivenim u njenom rodnom gradu Visokom, piše Radio Sarajevo.

Put ka Visokom začinjen alkoholom i uobičajenim ekcesnim ponašanjem glavnog portagonista donosi interesantnu priču o životnim i profesionalnim ciljevima, razočarenjima, ali i onom najvažnijem – otkrivanju samog sebe, uz neizbježnu dozu specifičnog britanskog humora.

Za neke ovaj projekat neće ostvariti sve ono što su željeli ali neki, poput tonca i kamermana koji prate protagonistički par, ubrzo nalaze i druge izvore inspiracije te počinju kreirati dokumentarac unutar dokumentarca, insprirani samim Darenom, kao likom koji ne prestaje iznenađivati, kako sebe tako i druge, a posebno svoju mladu suradnicu koja ubrzo počinje shvaćati da je možda izabrala pogrešnu osobu za projekt.

Tema filma je usko vezana za Bosnu i Hercegovinu ali, kako se navodi u priopćenju za javnost, obrađuje aktualnu temu bez prosuđivanja i apsolutno izbjegavajući ratnu tematiku.

Pitanje 'najvećeg arheološkog otkrića 21. stoljeća' ostaje neodgovoreno, ali ono što film prikazuje je istinsko vjerovanje u njihovo postojanje.

'Road to Ruins' žanrovski predstavlja kombinaciju komedije, romanse i zabavnih činjenica, a producenti se nadaju da će film biti prihvaćen od strane 'indie' publike koja je uživala u ostvarenjima poput 'Spinal Tap' ili 'Mamurluk'.

Sjajna glumačka ekipa (Martin Trenaman, Csilla Barath, Boris Glavocević, Steel Wallis, Nathenael Wiseman, Katarina Gellin, Matthew Lane), vrhunski scenarij i režija, fotografija i produkcijski tim, gledatelje sigurno neće ostaviti ravnodušnima, tvrde su producenti koji smatraju da film donosi i afirmaciju Visočkih piramida, još uvijek neizvjesnog arheološkog otkrića koje sa sobom nosi mnoštvo kontradiktornosti i tema je mnogih domaćih, ali i stranih medija te znanstvneihz skupova.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene